Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία - iefimerida.gr

Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία

Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πέντε παραπάνω λέξεις αποτελούν την ταυτότητα τόσο της σπορ έκδοσης της Mercedes A-Class, όσο και της αντίστοιχης του Audi A3 Sportback, ενώ αν θέλουμε να βρούμε και κάποια άλλα κοινά τους σημεία -πέρα από την ακριβή τους τιμή- αυτά είναι οι πέντε πόρτες που τους εξασφαλίζουν την πρακτικότητα, αλλά και η δυναμική μεν αλλά διακριτική δε εμφάνιση.

Πιο ξεχωριστή σε σχέση με τις πιο ταπεινές εκδοχές τους, αλλά χωρίς κραυγαλέα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Από τα δύο η πραγματικά νέα είναι η Mercedes A45 AMG, μιας και S3 υπάρχει και τρίθυρο, που είχε προηγηθεί χρονικά. Όπως μπορείτε να δείτε η εμφάνισή της είναι δυναμική και σπορ, ακολουθώντας την παράδοση και το στυλ του in house βελτιωτή της Mercedes, ενώ επεμβάσεις που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα της υπάρχουν και στο εσωτερικό της. Χαρακτηριστικός εδώ ο επιλογέας του κιβωτίου αλλά και οι κόκκινες λεπτομέρειες στο διάκοσμο.

Από κει και πέρα οι προδιαγραφές είναι εντυπωσιακές, μιας και ο κινητήρας της των 2.000 κυβικών και των 360 ίππων με turbo είναι ο πιο δυνατός τετρακύλινδρος παγκοσμίως. Ο οποίος αποδίδει και 450 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και εξασφαλίζει ένα εντυπωσιακότατο 0-100 της τάξης των 4,5 δευτερολέπτων. Φυσικά για να περάσουν όλοι αυτοί οι ίπποι στο δρόμο είναι στάνταρ η τετρακίνηση.

Τετρακίνητο είναι και το Audi S3 Sportback, ο 2.0 TFSI του οποίου αποδίδει 380 Nm και 300 ίππους, που είναι αρκετοί για ένα 0-100 της τάξης των 5,5 δευτερολέπτων. Μάλιστα αν ο TFSI συνδυαστεί και με το εξτρά αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic, τότε η παραπάνω τιμή γίνεται ακριβώς 5,0 δεύτερα.

Φυσικά οι άνθρωποι της Audi έχουν επέμβει και στην ανάρτηση, που για την περίσταση είναι χαμηλωμένη κατά 25 χιλιοστά, ενώ στη λίστα του επιπλέον εξοπλισμού περιλαμβάνονται και ενεργά αμορτισέρ. Στάνταρ αντίθετα είναι το Audi Drive Select με τρία προγράμματα λειτουργίας και οι 18άρες ζάντες.

Αισθητικά το S3 Sportback ξεχωρίζει πέρα από τα διακριτικά του αεροδυναμικά βοηθήματα τόσο από τους (παραδοσιακούς) ασημένιους καθρέφτες του όσο και από τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισής του, ενώ στο εσωτερικό προσέχει κανείς το flat bottom τιμόνι, τα μπάκετ καθίσματα και τα ειδικά για την περίσταση όργανα.

Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 0
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 1
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 2
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 3
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 4
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 5
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 6
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 7
Mercedes A45 AMG & Audi S3 Sportback: Γρήγορα, γερμανικά, premium, turbo, μικρο-μεσαία  | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ