Προβόπουλος: Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν όλο και πιο «ζεστά» την Ελλάδα - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν όλο και πιο «ζεστά» την Ελλάδα

Προβόπουλος: Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν όλο και πιο «ζεστά» την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν κολλήσει, ώστε να μην επιδεινωθεί η ύφεση και η ανεργία, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Παράλληλα τόνισε ότι η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα επιτρέψει στη χώρα να εισέλθει σε ενάρετο κύκλο.

Όμως διαπιστώνει πως ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν είναι ακόμη μακρύς.

«Στην πρώτη φάση του προγράμματος δόθηκε έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας».

Τέλος ο κ. Προβόπουλος θεωρεί πως ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει μειωθεί πολύ και πως οι ξένοι επενδυτές βλέπουν όλο και πιο «ζεστά» την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ