Αλλοι δύο νεκροί από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli στη Γερμανία - iefimerida.gr

Αλλοι δύο νεκροί από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θανατηφόρο βακτήριο E.coli προκάλεσε άλλους δύο νεκρούς στη Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ανεβάζοντας σε 27 τον απολογισμό της επιδημίας. Μολύσμένα τρόφιμα από το βακτήριο E.coli , εμφανίστηκαν στην Ολλανδία και στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο καταγράφει τους αριθμούς των ασθενών και των νεκρών στη Γερμανία, 18 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας σοβαρών νεφρικών επιπλοκών που αποκαλούνται ουραιμικό αιμορραγικό σύνδρομο, και οκτώ πέθαναν αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο, αλλά χωρίς να εμφανίσουν τα σοβαρότερα συμπτώματα.

Η επιδημία έχει ως τώρα προκαλέσει θύματα κυρίως μεταξύ των γυναικών.

Το 27ο θύμα, το οποίο πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη Σουηδία έπειτα από ένα ταξίδι στη Γερμανία, ήταν επίσης γυναίκα.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, η οποία εκδηλώθηκε πριν από πέντε εβδομάδες, αλλά προς το παρόν μάταια.

Το γερμανικό ινστιτούτο εξακολουθεί πάντως να παρατηρεί "εδώ και πολλές ημέρες μια τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων".

Ενα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, διαφορετικό από αυτό που προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων στη Γερμανία και ενός στη Σουηδία, εντοπίστηκε σε φύτρα ολλανδικών παντζαριών που εξάγονται στη Γερμανία και στο Βέλγιο, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές.

"Το στέλεχος αυτό εντοπίστηκε σε φύτρα παντζαριών που καλλιεργεί Ολλανδός παραγωγός", δήλωσε η Μαριάν Μπεστέλινκ, εκπρόσωπος των ολλανδικών υγειονομικών αρχών.

"Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι δεν πρόκειται για το στέλεχος της επιδημίας στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα άλλο στέλεχος του βακτηρίου E.coli", πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την Μπεστέλινκ, τα φύτρα των παντζαριών που εξάγονται στη Γερμανία και το Βέλγιο θ' αποσυρθούν από την αγορά.

"Δεν πρόκειται εδώ για το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου που εντοπίστηκε στη Γερμανία, ωστόσο θα μπορούσε να προκαλέσει ασθένειες, δεν ξέρει ποτέ κανείς", τόνισε.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε εντεροαιμορραγικά βακτήρια E.coli σε αβοκάντο που εισήχθησαν από την Ευρώπη, όμως αγνοεί αν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος με αυτό που προκάλεσε στην Ευρώπη το θάνατο 27 ανθρώπων.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον πληθυσμό να μην πανικοβληθεί υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές του βακτηρίου. Συνέστησε ωστόσο τα φρούτα και τα λαχανικά να πλένονται επιμελώς ή να ψήνονται.

Μια ποικιλία του βακτηρίου E.coli εντοπίστηκε σ' ένα φορτίο αβοκάντο που έφτασε από μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία δεν διευκρινίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στην οποία προστίθεται ότι θα χρειαστούν 3 με 5 ημέρες για να γίνει γνωστό αν πρόκειται για θανατηφόρο στέλεχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ