Εως και 30 μήνες στην αναμονή για να βγει η σύνταξη του ΙΚΑ - iefimerida.gr

Εως και 30 μήνες στην αναμονή για να βγει η σύνταξη του ΙΚΑ

Εως και 30 μήνες στην αναμονή για να βγει η σύνταξη του ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου και των... καθυστερήσεων κρούουν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και προειδοποιούν πως όσοι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή, αφού ο χρόνος αναμονής μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 30 μήνες.

Με αφορμή την απόλυση των 450 υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, αλλά τελικά κατέληξαν να εργάζονται στο ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι υπολογίζουν ότι μέχρι τοποθετηθούν οι αντικαταστάτες τους και να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία η διαδικασία συνταξιοδότησης θα πάει πολύ πίσω.

Τώρα ο χρόνος αναμονής για να βγει η σύνταξη από το ΙΚΑ είναι στους 12 μήνες. Με τα νέα δεδομένα όμως η διαδικασία θα εκτιναχθεί στους 24 μήνες, ενώ στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης η καθυστέρηση που σήμερα φτάνει ως και τους 28 μήνες θα ξεπεράσει τους 30 μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ