Διεθνή fashion blogs: Top 10 - iefimerida.gr

Διεθνή fashion blogs: Top 10

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα καλύτερα blog μόδας στον κόσμο σε τυχαία σειρά.

Yvan Rodic-http://yvanrodic.blogspot.com/

Ένα είδος φωτογραφικού ταξιδιωτικού ημερολογίου με έμφαση στο στυλ από τον Yvan Rodic. O Σουηδός blogger το 2006 ξεκίνησε να φωτογραφίζει unique παρτσακλά, εεε άτομα που του κινούσαν το ενδιαφέρον στο δρόμο και να τα ποστάρει στο http://facehunter.blogspot.com/. Χωρίς ιδιαίτερο υπόβαθρο στη φωτογραφία ή στη μόδα αλλά με κοφτερό μάτι και all over the place σπαστό μαλλί ο Facehunter αποκτούσε όλο και περισσότερους αναγνώστες, έγινε βιβλίο, έδωσε διαλέξεις στο UCLΑ, γύρισε δικό του wed tv show όπου διάφορα χίπια άντρες γυναίκες τονε βλέπουν και τον πλακώνουν στα γλωσσόφιλα tweetάρωντας έπειτα τη στιγμή. Αυτός τα δέχεται ευγενικά γιατί είναι και Qιούριος. Σήμερα το facehunter και το yvanrodic έχουν αθροιστικά περίπου 1 εκατομμύριο επισκέψεις το μήνα.

Diana Moss - http://www.missmoss.co.za/

Το εξαιρετικά εθιστικό και καλαίσθητο missmoss ανήκει στη νοτιοαφρικανή γραφίστρια Diana Moss και όπως κάθε φυσιολογικό μπλογκ περιλαμβάνει από post σχετικά με τα μουσικά της γούστα μέχρι το όνειρο που είδε χτες. Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το section color comparisons. Σε αυτό η Moss εντοπίζει απίστευτες χρωματικές και στυλιστικές αντιστοιχίες μεταξύ street style φωτογραφιών και ταινιών, πινάκων ζωγραφικής, ακόμα και πακέτων από τσιγάρα. Η μόδα μιμείται τη τέχνη, η τέχνη τη ζωή και μόλις πέρασα δύο ώρες μέσα σ αυτό το πράμα.

Tavi Gevinson- http://www.thestylerookie.com/

Η Tavi θα είναι πάντα η 13χρονη μπλογκερ, κάτι σαν τη 43χρονη του Πασχάλη, που έγινε εξώφυλλο στο Pop. Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος και η μικρή έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο: αγκαλιές με τον θείο Karl, δώρα απ’τις Rodarte, πρώτη σειρά σε όποιο show πατήσει. Στο stylerookie θα βρεις τα υπερθεαματικά συνολάκια που συνθέτει κάθε μέρα, σκαναρισμένες σελίδες του Sassy, μπόλικη Courtney Love, Rei Kawakubo (είναι και φίλες πλέον) και τα πανέξυπνα αστεία σχόλια της. Κάποιες μεγαλοκυρίες του χώρου αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του blog μην πιστεύοντας ότι περιεχόμενο τέτοιας ποιότητας προέρχεται από ένα γυμνασιόπαιδο. Στη πραγματικότητα οι γονείς της Tavi δεν είχαν ιδέα μέχρι τη μέρα που η κόρη τους τους ζήτησε την άδεια να εμφανιστεί σε ένα κομμάτι που έκαναν για αυτήν οι New York Times.

Jessica Morgan,Heather Cocks- http://gofugyourself.com

Fug εκ του fugly(=fuckin ugly. Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε Mean Girls. Αν δεν έχεις δει. Που μεγάλο σου λάθος γιατί είναι ταινιάρα). H Jessica και η Heather σχολιάζουν celebrity και ανθυποcelebrity στυλιστικές επιλογές με χιούμορ. Όχι το χιούμορ το «χαχ», το κανονικό, με γέλιο. Έως και δάκρυ. Το go fug yourself συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 50 επιδραστικότερα μπλογκ ενώ το "March Madness" Championship που διοργανώνει κάθε χρόνο για να βραβεύσει τους χειρότερους της χρονιάς είναι το ιδανικό ιντερνετικό event για τις ώρες βαρεμάρας στο γραφείο.

Scott Schuman- thesartorialist.blogspot.com

Ξυπνάς, ανοίγεις υπολογιστή, κατουράς, τσεκάρεις Sartorialist. Το δημοφιλέστερο μπλόγκ μόδας αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι άκρως εθιστικό και αυτό που λέμε ινσπάιαρινγκ. Νισάφι με τις ψηλόμεσες φούστες και τα παντελόνια, εδώ έχει άλλα: ανεπιτήδευτα look, επιτηδευμένα look, κουστουμαρισμένους 60άρηδες, χρωματιστές γούνες, τις μπότες του εργάτη που στρώνει τον δρόμο. Οι street style φωτογραφίες του Scott Schuman είναι τέχνη. Τις χαζεύεις και μετά σβάρνα στα χου και μου μπας και τις κοπιάρεις. Για μένα λέω. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει καμπάνια για τον οίκο Burberry, έχει ποζάρει για τη Gap, έχει εκδώσει βιβλίο και έχει γίνει το θέμα ενός mini ντοκιμαντέρ.

Rhiannon Leifheit- http://liebemarlene.blogspot.com

Στη κλίμακα του εκνευριστικού τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν με αύξουσα σειρά οι bloggers, οι fashion bloggers και οι vintage fashion bloggers. Αν και η Rhiannon Leifheit ανήκει στη τελευταία κατηγορία μάλλον αξιολάτρευτη τη λες. Καταρχήν πρέπει να τη κοιτάξεις 3 φορές για να καταλάβεις ότι δεν είναι η Zooey Deschanel. Ξεκίνησε πουλώντας τα ευρήματα της στο e bay και έφτιαξε το blog για να προωθήσει τη δουλεία της. Σήμερα το liebemarlen είναι μια από τις καλύτερες πηγές vintage στο διαδίκτυο με τα ρομαντικά κοριτσίστικα outfit να ακολουθούνται από post ιστορικού περιεχομένου και λογοτεχνικές προτάσεις.

Susanna Lau - stylebubble.typepad.com

Μόδα, αθλητικά παπούτσια, τέχνη και παιχνίδια. Το κάπως αγορίστικο highsnobiety αποθεώνει το streetwear ,παρουσιάζει με θαυμαστικά τη καινούρια σειρά της Vans, ανακαλύπτει καινούριες μάρκες και λυσσάει με τα limited edition t shirt. Με λίγα λόγια ό,τι μπορεί να ενδιαφέρει ένα ημιχίψτερ καλοντυμένο παλικάρι.Η τεράστια επιτυχία που είχε το μικρό blog του Ελβετού David Fischer το έκανε να μετατραπεί σ ένα media group με το όνομα Titel που περιλαμβάνει σήμερα άλλα τέσσερα site πέραν του highsnobiety.

H Alix είναι μια ρομαντική γαλλιδούλα που αγαπά τα flower print και όπως φαίνεται τους Air. Τα κλισέ τελειώνουν κάπου εδώ αφού η παριζιάνα cherryblossom έχει σπουδές πάνω στο αντικείμενο (έχει τελειώσει σχέδιο μόδας),έχει μαθητεύσει στους οίκους Chloe και McQueen , κυκλοφόρησε τη δική της σειρά ρούχων και είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερασιτέχνης φωτογράφος. Τα post ανεβαίνουν και στα γαλλικά και στα αγγλικά ενώ την ανάγνωση τους προωθεί και η American Apparel ,αυτή ξέρει.

Αυτό που ενώ ψάχνεις φτηνά παπούτσια έρχεται το ταλέντο και σου κοπανάει μια μπούφλα; Αυτό. O Gary Card σχεδιάζει όλα τα περίεργα πράγματα που μπορείς να βρεις σε ένα πλατό φωτογράφισης: σκηνικά, κοστούμια, δυσκολοπερίγραπτα εξαρτήματα. Σκηνογράφος μάλλον λέγεται όλο αυτό. Επίσης ασχολείται με εικονογραφήσεις και κάποιες φορές με τη ζωγραφική. Στα 27 του μόλις χρόνια ο Card είναι το αγαπημένο παιδί… όλων πάνω κάτω, από το Dazed& Confused και τη Lady Gaga μέχρι τον οίκο Comme de Garcons και τους New York Times. Στο garycardiology μπορείς βρεις μια παρασκηνιακή ματιά στη δουλειά του και να υποκλιθείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα fashion blog Yvan Rodic Sartorialist Gary Card Tavi Gevinson
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ