Ολα θα κριθούν μέσα στον Απρίλιο για τις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Ολα θα κριθούν μέσα στον Απρίλιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Ολα θα κριθούν μέσα στον Απρίλιο για τις αποκρατικοποιήσεις
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με ανακοινώσεις για την ΕΥΑΘ ξεκίνησε ο Φεβρουάριος. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπει την πώληση του 51% επί του συνόλου των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός του τρέχοντος μήνα και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2013.

Αυτό που κρίνει, ωστόσο, τη τύχη του προγράμματος αλλά και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο... Απρίλιος. Στις 5 Απριλίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ και στις 12 Απριλίου για ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ (1,9 δισ ευρώ). Την ίδια περίοδο θα υπάρξει διαδικασία για τις 6 Προξενικές κατοικίες ενώ και η Αφάντου, μετά το κώλυμα με το ΣτΕ, πάει για το τέλος Απριλίου, με την... αίσθηση των στελεχών του Ταμείου να είναι ότι μπορούν να ξεπεράσουν το πήχη των 2,5 δισ ευρώ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει το προσδοκώμενο ενδιαφέρον για τα "φιλέτα" του Δημοσίου, τότε και το πρόγραμμα τίθεται εν αμφιβόλω συνολικά αλλά και η θέση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία όπως προβλέπει το Μνημόνιο θα πρέπει να αντικατασταθεί από ξένους τεχνοκράτες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ