Η εξάρτησή της από την Coca-Cola οδήγησε στο θάνατο 30χρονη από τη Νέα Ζηλανδία

Όχι αυτό δεν σημαίνει πως όποιος πίνει Coca-Cola θα πεθάνει. Στην περίπτωση όμως της 30χρονης από τη Νέα Ζηλανδία η εξαρτητική κατάποση μεγάλων ποσοτήτων του αναψυκτικού αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιδείνωση της κατάστασης και την κατάληξή της σύμφωνα με την ιατροδικαστική αναφορά, επισημαίνει σε σχετικο χθεσινό δημοσίευμα το BBC News.

Η Νατάσα Χάρις, η οποία πέθανε προ τριετίας από καρδιακή προσβολή, έπινε έως 10 λίτρα από το γνωστό αναψυκτικό σε καθημερινή βάση, λαμβάνοντας δύο φορές παραπάνω από την ενδεικνυόμενη ποσότητα καφεΐνης και 11 φορές περισσότερη ζάχαρη απ' ό,τι επιτρέπεται.

Η εταιρεία από την πλευρά της ισχυρίστηκε πως τίποτα δεν απεδείκνυε ότι το προϊόν της συνέβαλε στο θάνατό της.

Η Νατάσα Χάρις έπασχε επί χρόνια πριν το θάνατό της. Ωστόσο, η οικογένειά της υποστηρίζει πως είχε αναπτύξει ισχυρή εξάρτηση από το εν λόγω αναψυκτικό, με εξίσου ισχυρά στερητικά συμπτώματα, όταν δεν το λάμβανε: τρελαινόταν, είχε έντονο τρέμουλο, βίαιες εξάρσεις και κυκλοθυμικότητα.

Επιπλέον, η υπερβολική πόση Coca-Cola, σύμφωνα με μαρτυρίες από τον οικογενειακό κύκλο της, της είχε καταστρέψει ολοσχερώς την οδοντοστοιχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ