Ο Nabucco από τη σκάλα του Μιλάνου σε απευθείας μετάδοση στον κινηματογράφο Δαναός - iefimerida.gr

Ο Nabucco από τη σκάλα του Μιλάνου σε απευθείας μετάδοση στον κινηματογράφο Δαναός

Ο Nabucco από τη σκάλα του Μιλάνου σε απευθείας μετάδοση στον κινηματογράφο Δανα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το έργο Ναμπούκο, επιστρέφει στη Σκάλα του Μιλάνου 170 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση εκεί. Οι Έλληνες λάτρεις της όπερας όμως δε χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Ιταλία, για να το απολαύσουν, αφού θα προβληθεί απόψε σε απευθείας μετάδοση στον κινηματογράφο Δαναός

Το Nabucodonosor ή Ναμπούκο [Nabucco], όπως καθιερώθηκε μετά από παράσταση στην Κέρκυρα το 1844- είναι μία όπερα σε 4 πράξεις του Τζουζέπε Βέρντι πάνω σε ιταλικό λιμπρέτο του Τεμίστοκλε Σολέρα, βασισμένη στην γνωστή βιβλική ιστορία και το θεατρικό έργο των Anicet-Bourgeois και Francis Cornu.

Η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε η όπερα –με τον αρχικό της τίτλο- ήταν στις 9 Μαρτίου του 1842 στη Σκάλα του Μιλάνου. Περίπου 170 χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 2013 και στο θέατρο όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η φημισμένη όπερα του Βέρντι, στη σκάλα του Μιλάνου θα παρουσιαστεί ξανά και θα μεταδοθεί ζωντανά στην Αθήνα και στην αίθουσα του κινηματογράφου Δαναός.

Δαναός (Λεωφ. Κηφισίας 109)

Ώρα Έναρξης: 9 μ.μ.

Eίσοδος: € 12.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ