Τα ραβασάκια έρχονται αλλά η νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες θα καθυστερήσει - iefimerida.gr

Τα ραβασάκια έρχονται αλλά η νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες θα καθυστερήσει

Τα ραβασάκια έρχονται αλλά η νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες θα καθυστερήσει
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πάνω από έναν μήνα, ενδεχομένως και δύο, θα χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών για να ολοκληρώσει το νέο πλαίσιο, που θα δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης κατά περίπτωση των οφειλών προς το Δημόσιο, με τις εφορίες να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου «παύσης πληρωμών» από όσους χρωστάνε άρα και του σχεδιασμού για την είσπραξη οφειλών.

Την ίδια ώρα, το ΚΕΠΥΟ ετοιμάζεται να στείλει τα... ειδοποιητήρια στους περίπου 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή του σημειώματος σε όσους χρωστάνε μικρά ποσά έχει την έννοια της ενημέρωσης και όχι της απειλής κατάσχεσης.

Σε κάθε περίπτωση, υπηρεσιακοί παράγοντες τονίζουν ότι οι έφοροι κατά τη διαδικασία διασταυρώσεων και αναζήτησης περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεις, ακίνητα, εισοδήματα από ενοίκια), θα κινούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατάσχεσης κατά προτεραιότητα για όσους χρωστάνε μεγάλα ποσά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ