Η ΕΛ.ΑΣ. μάζεψε τα παιδιά των φαναριών της Θεσσαλονίκης - Οδηγήθηκαν σε ξενώνες

Επιχείρηση σκούπα για τον εντοπισμό των ανήλικων επαιτών της Θεσσαλονίκης και κυρίως τον ενηλίκων που έχουν την ευθύνη τους, έκανε η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έγινε στη σκιά του πρόσφατου θανάτου της 11χρονος που σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο την ώρα που έκανε ποδήλατο, συνελήφθησαν εννεά αλλοδαποί, γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων και εντοπίστηκαν 18 παιδιά που τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) ζητιάνευαν, καθαρίζοντας τζάμια αυτοκινήτων.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων γονέων και κηδεμόνων χηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «επαιτείας» και της «έκθεσης».

Οι συνολικά 18 ανήλικοι, τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη από τις παραπάνω Υπηρεσίες ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενοι από αστυνομικό προσωπικό και με τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οδηγήθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παροχή φροντίδας.

Μετά το πέρας των εξετάσεων οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες αρωγής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ