Ποιοι 10 διάσημοι υπήρξαν τρόφιμοι της ίδιας ψυχιατρικής κλινικής - iefimerida.gr

Ποιοι 10 διάσημοι υπήρξαν τρόφιμοι της ίδιας ψυχιατρικής κλινικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από 50 χρόνια ο Σίλβια Πλαθ αυτοκτόνησε, ενώ στο δίπλα δωμάτιο κοιμούνταν τα παιδιά της. Η πρώτη απόπειρά της 10 χρόνια πριν την τελική και επιτυχημένη την οδήγησε στην ψυχιατρική κλινική Μακ Λιν στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης.

Η Πλαθ, όμως, δεν ήταν η μόνη διάσημη τρόφιμος της συγκεκριμένης κλινικής, καθώς από εκεί είχαν περάσει ορδές ποιητών, μουσικών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι ακόλουθοι:

-Σίλβια Πλαθ: εισήχθη το 1953, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

-Σουζάνα Κέιζεν: πέρασε εκεί 18 μήνες από τη ζωή της στα τέλη του '60. Την εμπειρία της κατέγραψε στο περίφημο έργο της που έγινε ταινία με τίτλο Girl, Interrupted.

-Αν Σέξτον: πέρασε αρχικά ως δασκάλα, για να επανέλθει το 1973 ως τρόφιμος. Η μεγάλη ποιήτρια αυτοκτόνησε ένα χρόνο αργότερα.

-Τζέιμς Τέιλορ: ο σπουδαίος τραγουδοποιός νοσηλεύτηκε με κατάθλιψη και έγραψε επί τη ευκαιρία το «Knocking 'Round the Zoo».

-Ρέι Τσαρλς: την επισκεπτόταν κάθε έξι μήνες για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω σύλληψής του με ποσότητα ηρωίνης. Αν δεν το έκανε θα αναγκαζόταν να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης. Κατά την παραμονή του ψυχαγωγούσε τους τρόφιμους παίζοντάς τους μουσική.

-Ρόμπερτ Λόουελ: έχοντας περάσει από διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ο βραβευθείς με Πούλιτζερ εισήχθη για πρώτη φορά το 1958, για να ακολουθήσουν άλλες τρεις επισκέψεις του.

-Στίβεν Τάιλερ: ο τραγουδιστής των Aerosmith υπήρξε τακτικός επισκέπτης της κλινικής στα μέσα του '80, στην προσπάθειά του να κόψει το αλκοόλ.

-Ντέιβιντ Φόστερ Ουάλας: στα 27 του, ο σπουδαίος μυθιστοριογράφος πέρασε εκεί 4 εβδομάδες λόγω κατάθλιψης.

-Τζον Νας: ο λαμπρός μαθηματικός, η περίπτωση του οποίου έγινε ταινία, πέρασε ένα μήνα εκεί, όπου και διαγνώσθηκε με σχιζοφρένεια.

-Μάριαν Φέιθφουλ: όπως και ο συνάδελφός της Στίβεν Τάιλερ, πέρασε από κει στα μέσα του '80 λόγω της εξάρτησής της από τα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ