Σταυρίδης: Πολιτικές πιέσεις φόρτωσαν με φέσια την ΕΥΔΑΠ - iefimerida.gr

Σταυρίδης: Πολιτικές πιέσεις φόρτωσαν με φέσια την ΕΥΔΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους πολιτικούς και τις επιδιώξεις τους δείχνει ως αιτία κακοδιαχείρισης δημοσίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης.

Μιλώντας στο euro2day δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ΕΥΔΑΠ θα μπορούσε να έχει διπλάσια κερδοφορία αν υλοποιούνταν παρεμβάσεις και αίρονταν τα βαρίδια των συσσωρευμένων χρεών.

Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, με σαφείς αντιγραφειοκρατικές θέσεις, τονίζει ότι «το διακύβευμα για έναν μάνατζερ είναι το αποτέλεσμα, ενώ για έναν πολιτικό η επανεκλογή». «Επειδή ταυτίστηκαν τα τελευταία 35 χρόνια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», συμπληρώνει.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο, αναφέρει πως παρά τις άξιες προηγούμενες διοικήσεις η ΕΥΔΑΠ αφέθηκε να φορτωθεί φέσια άνω των 700 εκατ. ευρώ, εξαιτίας πολιτικών πιέσεων που δεν της επέτρεψαν να εισπράξει οφειλόμενα.

Εκτιμά ότι από τον εξορθολογισμό των λειτουργιών μπορούν να προκύψουν εξοικονομήσεις εκατομμυρίων, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι τέτοιες κινήσεις θα αφαιρέσουν και τζίρους από την αγορά.

Αναφορικά με τους στόχους του, θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ανακοπή της δημιουργίας νέων χρεών από δήμους και Δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης των παλαιών οφειλών. Θεωρεί ώριμες τις συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας με τους δήμους ώστε να αναλάβει η εταιρεία τα δίκτυα και την απευθείας τιμολόγηση των καταναλωτών, προκειμένου να αρθεί η σημερινή στρέβλωση.

Ο κ. Σταυρίδης επανέρχεται και στο θέμα των τιμών, κάνοντας λόγο για εξορθολογισμό των τιμολογίων, που μπορεί να φέρει μικρές μειώσεις ή να άρει αδικίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ