Ο Μέρντοκ σκέφτεται να «κόψει» την σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα της Sun [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μέρντοκ σκέφτεται να «κόψει» την σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα της Sun [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί 40 χρόνια πολλοί ακτιβιστές προσπαθούν να σταματήσουν την πρακτική της Sun, του πιο επιτυχημένου βρετανικού ταμπλόιντ, να δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνόστηθων κοριτσιών στη σελίδα 3 της εφημερίδας, χωρίς επιτυχία.

Η ανατροπή ήρθε με μια ανακοίνωση στο Internet του μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Sun, Ρούπερτ Μέρντοκ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι είναι ίσως έτοιμος να σταματήσει αυτή την τόπλες παράδοση.

Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter, που χαρακτήρισε την σελίδα 3 απομεινάρι του «περασμένου αιώνα», ο πρόεδρος του δημοσιογραφικού κολοσσού News Corp είπε ότι αρχίζει να σκέφτεται μήπως έχει και ο ίδιος αυτήν τη γνώμη.

Ο Μέρντοκ, του οποίου τα tweets έχουν γίνει αντικείμενο προσεκτικής εξέτασης για την μελλοντική κατεύθυνση που θα πάρει η παγκόσμια αυτοκρατορία του των ΜΜΕ, σχολίασε: «Σελίδα 3 τόσο του περασμένου αιώνα! Ίσως έχεις δίκιο, δεν ξέρω, αλλά το σκέφτομαι».

Εκπρόσωπος του ομίλου News International είπε ότι η επιχείρηση δεν έχει κανένα σχόλιο σχετικά με το αν πρόκειται να καταργηθεί η σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα κορίτσια.

Στην πιο πρόσφατη εκστρατεία εναντίον της σελίδας 3, σούπερ μάρκετ σε όλη την Βρετανία έγιναν στόχος ακτιβιστών, καθώς κλιμάκωναν την εκστρατεία τους για να υπάρξει διαφημιστικό μποϊκοτάζ εναντίον του ταμπλόϊντ.

Μέλη της οργάνωσης ακτιβιστών ονόματι «Οχι άλλη σελίδα 3» είπαν ότι πρόκειται για σεξιστικό απομεινάρι της νοσηρής κουλτούρας της δεκαετίας του 1970, που δεν συνάδει με τις οικογενειακές αξίες τις οποίες προωθούν τα σούπερ μάρκετ.

Ο Μέρντοκ σκέφτεται να «κόψει» την σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα της Sun [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Μέρντοκ σκέφτεται να «κόψει» την σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα της Sun [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο Μέρντοκ σκέφτεται να «κόψει» την σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα της Sun [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο Μέρντοκ σκέφτεται να «κόψει» την σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα της Sun [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ