Σε κίνδυνο εθνικό πάρκο με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον πλανήτη! - iefimerida.gr

Σε κίνδυνο εθνικό πάρκο με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον πλανήτη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατη διαρροή εγγράφων αποκάλυψε σοκαριστικές πληροφορίες σχετικά με τις βλέψεις της πετρελαϊκής εταιρείας Pluspetrol για εκμετάλλευση εθνικού πάρκου του Αμαζονίου στο Περού, του οποίου η βιοποικιλότητα υπερβαίνει κάθε άλλη σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με την UNESCO.

Στόχος δεν είναι άλλος από τα αποθέματα υδρογονανθράκων της περιοχής, στην οποία κατοικούν μερικές από τις πιο πρωτόγονες φυλές ιθαγενών του κόσμου, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό.

Οι αποκαλύψεις για το εθνικό πάρκο του Μανού στο Περού αφορούν σε μυστικές συμφωνίες της περουβιανής κυβέρνησης με σκοπό την εξόρυξη σε σημεία του πάρκου.

«Είναι σοκαριστικό», δηλώνει ο ανθρωπολόγος Ντάνιελ Ροντρίγκεζ, επί μακρόν συνεργάτης της Fenamad (ομοσπονδία των ιθαγενών του Περού), προσθέτοντας πως «είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην επιφάνεια έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν σχέδια δράσης για την επέκταση της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Μανού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ