Ο Mr. Bean πήρε 1 εκ. λίρες αποζημίωση για το τρακάρισμα της McLaren F1 του - iefimerida.gr

Ο Mr. Bean πήρε 1 εκ. λίρες αποζημίωση για το τρακάρισμα της McLaren F1 του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Rowan Atkinson, ο γνωστός Mr. Bean, είναι μεγάλος κωμικός, λάτρης των αυτοκινήτων, κακός οδηγός και από εδώ και στο εξής ο άνθρωπος που έχει λάβει στη Μεγάλη Βρετανία το μεγαλύτερο ποσό ως αποζημίωση για την επισκευή του αυτοκινήτου του.

Πιο συγκεκριμένα ο Rowan Atkinson έχασε πριν από πολλούς μήνες τον έλεγχο της αγαπημένης του μωβ(!) McLaren F1 -ένα από τα πιο σπάνια σπορ αυτοκίνητα, το οποίο είχε αγοράσει το 1997 640.000 λίρες- και έπεσε σε ένα δέντρο. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, ενώ η McLaren θεωρήθηκε αρχικά από την ασφαλιστική εταιρεία ως ολική απώλεια. Στην πορεία όμως και λόγω της σπανιότητάς της -οι τιμές των McLaren F1 κυμαίνονται γύρω στα 3,5 εκατομμύρια λίρες- αποφασίστηκε η επισκευή της, η οποία κόστισε σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας, ποσό το οποίο βέβαια πλήρωσε η ασφαλιστική εταιρεία στον Rowan Atkinson.

Το κόστος έφτασε σε αυτά τα επίπεδα αφενός γιατί η F1 του ηθοποιού είχε εκτεταμένες ζημιές τόσο στο αμάξωμά της το οποίο είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, όσο και στο χώρο του κινητήρα της, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό είναι επενδεδυμένος με φύλλα χρυσού για την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας.

Ο Rowan Atkinson πάντως μόλις παρέλαβε τη επισκευασμένη πια McLaren F1 πήγε μια βόλτα λέγοντας πως «είναι κρίμα να την έχεις σε ένα γκαράζ και απλά να βλέπεις την αξία της να ανεβαίνει. Μου αρέσει πολύ να την οδηγώ, είναι τόσο πρακτική και άλλωστε εγώ δεν είμαι συλλέκτης». Μπορεί να μην είναι συλλέκτης αυτοκινήτων, αλλά συλλέκτης εμπειριών σίγουρα είναι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ