Ανατροπές στις έρευνες -Αλλη οργάνωση έβαλε τη βόμβα στο Μετρό και άλλη στο Mall - iefimerida.gr

Ανατροπές στις έρευνες -Αλλη οργάνωση έβαλε τη βόμβα στο Μετρό και άλλη στο Mall

Ανατροπές στις έρευνες -Αλλη οργάνωση έβαλε τη βόμβα στο Μετρό και άλλη στο Mall
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί είναι οι γρίφοι στους οποίους καλείται η αντιτρομοκρατική να δώσει λύση μετά και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας στην Κοζάνη. Μετά την επίθεση στο Μετρό στο Αιγάλεω, το Mall και το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό όλες οι ενδείξεις ήθελαν να έχει ενεργό ρόλο μία γυναίκα.

Μάλιστα μετά από τις πρώτες έρευνες φαινόταν πως πρόκειται πως για το ίδιο πρόσωπο και στις τρεις περιπτώσεις. Ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα από tovima.gr τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως υπάρχουν τρεις διαφορετικές ένοπλες ομάδες. Αυτή που έβαλε βόμβα στο Μετρό, αυτή που χτύπησε τα γραφεία της ΝΔ και εκείνη του Mall και της Κοζάνης.

Σε αυτό τη συμπέρασμα έχουν καταλήξει αφού βάσει τριών στοιχείων:

  • Στην εμπρηστική επίθεση στο Μετρό δεν συμμετείχαν, τουλάχιστον μέσα στους χώρους των συρμών, περισσότερα από τρία έως τέσσερα άτομα κι όχι έξι έως οκτώ που απεικονίζονται στην επίθεση στο Mall. Επιπλέον στις δύο επιθέσεις ο τρόπος κινήσεων των υπόπτων είναι διαφορετικός.
  • Από την περαιτέρω ανάλυση του οπτικού υλικού φέρεται να διαπιστώθηκε ότι η κοπέλα που πιθανολογείται ότι συμμετείχε στο χτύπημα στο Μετρό δεν «ταυτίζεται» με την κοπέλα που αναζητείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
  • Δεν φαίνεται να υπάρχει ομοιότητα των άλλων δύο ή τριών ατόμων - εκτός από την κοπέλα - που καταγράφονται στις κάμερες του Μετρό με τους ληστές στον Βελβεντό Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας στο Μετρό στο Αιγάλεω την είχε αναλάβει η οργάνωση «12 Φλεβάρη» και από την ΕΛ.ΑΣ εκφράζονται φόβοι που οι δράστες ετοιμάζουν νέα επίθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ