Πάνω από 500.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ κυκλοφόρησαν στην ΕΕ το 2012 - iefimerida.gr

Πάνω από 500.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ κυκλοφόρησαν στην ΕΕ το 2012

Πάνω από 500.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ «έπεσαν» στην αγορά το 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αδυναμία» στο ευρώ προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕ, ότι έχουν οι παραχαράκτες. Χαρακτηριστικό της έκτασης του φαινομένου είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2012 κυκλοφόρησαν συνολικά 531.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ.

Σύμφωνα με το tovima.gr, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, τα περισσότερα από τα πλαστά χαρτονομίσματα ήταν των 20 και των 50 ευρώ.

Πέρα από τα χαρτονομίσματα, όμως, παραχαράκτηκαν και κέρματα, με τους «αρμοδίους» να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά των δύο ευρώ.

Από τα πλαστά νομίσματα ευρώ που κυκλοφόρησαν, κατασχέθηκαν, περίπου, 184.000.

Ο αρμόδιος για τη Φορολόγηση, τα Τελωνεία και την Καταπολέμηση της Απάτης επίτροπος της ΕΕ Αλγκίρντας Σεμέτα, σημείωσε πως «ένα νόμισμα που μοιράζονται 17 χώρες και 330 εκατ. άνθρωποι είναι ένας ελκυστικός στόχος για τους εγκληματίες», επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη η Ευρωζώνη να φροντίσει ώστε το έγκλημα της παραχάραξης νομισμάτων να τιμωρείται αυστηρά.

Εντυπωσιακή είναι, τέλος, η εκτίμηση της Κομισιόν ότι στις αγορές ολόκληρου του πλανήτη κυκλοφοροόυν πλαστά χαρτονομίμσματα και κέρματα συνολικής ονομαστικής αξίας 929 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ