«Εξυπνο» ποδήλατο τροφοδοτεί με καθαρό αέρα τον αναβάτη [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

«Εξυπνο» ποδήλατο τροφοδοτεί με καθαρό αέρα τον αναβάτη [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη με την καθημερινότητα στην Κινεζική πρωτεύουσα να είναι απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό ένας Βρετανός καλλιτέχνης που ζει στην πόλη αποφάσισε να δράσει με αποτέλεσμα να κατασκευάσει ένα ποδήλατο που καθαρίζει τον αέρα καθώς κυκλοφορεί στον δρόμο.

Ο Ματ Χόουπ δημιούργησε ένα σύστημα φιλτραρίσματος που τροφοδοτείται από τις πεταλιές του εκάστοτε ποδηλάτη και με τη σειρά του τον τροφοδοτεί με καθαρό αέρα.

Τα εξαρτήματά του είναι μερικά «σκουπίδια» όπως τα χαρακτηρίζει ο Χόουπ, όπως ένα διάτρητο καλάθι αχρήστων, ένα κράνος, μια μάσκα οξυγόνου και μια οικιακή συσκευή καθαρισμού αέρα.

Το όνομά του Breathing Bike, δηλαδή «Ποδήλατο που αναπνέει», ωστόσο, δεν πρόκειται για εφεύρεση μαζικής παραγωγής, παρά προορίζεται για χρήση από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Πρόκειται για τον δικό του τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πεκίνο.

Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένες ατέλειες, καθώς ο Χόουπ προειδοποιεί ότι η συσκευή θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και θάνατο από ηλεκτροπληξία εάν αρχίσει να βρέξει καταρρακτωδώς την ώρα που κάνει ποδήλατο.

«Εξυπνο» ποδήλατο τροφοδοτεί με καθαρό αέρα τον αναβάτη [εικόνα&βίντεο] | iefimerida.gr 0
«Εξυπνο» ποδήλατο τροφοδοτεί με καθαρό αέρα τον αναβάτη [εικόνα&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ