Βαρθολομαίος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τιμάει για πάντα τον Πάπα Βενέδικτο - iefimerida.gr

Βαρθολομαίος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τιμάει για πάντα τον Πάπα Βενέδικτο

Βαρθολομαίος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τιμάει για πάντα τον Πάπα Βενέδικτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου 16ου και τονίζει ότι, ο Πάπας, συνέβαλε τα μέγιστα στο διάλογο μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο Οικομενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τιμάει πάντα τον Πάπα Βενέδικτο για την προσφορά του και τον κατατάσσει στους φίλους της Εκκλησίας και «πιστό υπηρέτη της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως».

Αναλυτικά η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου:

«Με λύπην επληροφορήθημεν την απόφασιν της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου να παραιτηθή του Θρόνου του, διότι με την σοφίαν και την πείραν του θα ημπορούσε να προσφέρη ακόμη πολλά εις την Εκκλησίαν και εις τον κόσμον.

Ο Πάπας Βενέδικτος έβαλεν ανεξίτηλον την σφραγίδα του εις την ζωήν και την ιστορίαν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όχι μόνον με την σύντομον παπωσύνην του αλλά και με την όλην μακράν προσφοράν του ως θεολόγου και Ιεράρχου της Εκκλησίας του, και με το πανθομολογούμενον κύρος του.

Τα συγγράμματά του θα ομιλούν επί μακρόν δια την βαθείαν θεολογικήν του κατάρτισιν, δια την γνώσιν των Πατέρων της αδιαιρέτου Εκκλησίας, δια την επαφήν του με την σύγχρονον πραγματικότητα, δια το ζωηρόν ενδιαφέρον του δια τα προβλήματα του ανθρώπου.

Ημείς οι Ορθόδοξοι θα τον τιμώμεν πάντοτε ως φίλον της Εκκλησίας μας και πιστόν υπηρέτην της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως και θα χαίρωμεν πληροφορούμενοι δια την καλήν του υγείαν και την παραγωγικήν θεολογικήν του εργασίαν.

Προσωπικώς θα ενθυμούμεθα με συγκίνησιν την επίσκεψίν του εις την έδραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου προ εξαετίας και πλέον, καθώς και τας πολλάς συναντήσεις και την καλήν συνεργασίαν που είχομεν κατά την διάρκειαν της πρωθιεραρχικής του διακονίας.

Ευχόμεθα από του Φαναρίου ο Κύριος να αναδείξη άξιον διάδοχόν του επί κεφαλής της αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης και να συνεχισθή και μετ' αυτού η κοινή πορεία μας προς την των πάντων ένωσιν εις δόξαν Θεού» .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ