Οι αγρότες προχωρούν στον αποκλεισμό δρόμων και η κυβέρνηση αναζητά λύση - iefimerida.gr

Οι αγρότες προχωρούν στον αποκλεισμό δρόμων και η κυβέρνηση αναζητά λύση

Οι αγρότες προχωρούν στον ωριαίο αποκλεισμό και η κυβέρνηση αναζητά λύση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση που πάρθηκε την Κυριακή στη πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια έλαβε... σάρκα και οστά τη Δευτέρα, με τους αγρότες να προχωρούν στον αποκλεισμό των εθνικών δικτύων από τις 2 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι αγρότες, δεν θα κάνουν πίσω μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ή με κυβερνητικό κλιμάκιο και να τους εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ δηλώνουν πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη δεν τους... αγγίζουν.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία των αγροτών θα κατέβει την Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμα «πονοκέφαλο», μετά τις απεργίες σε μέσα μεταφοράς και πλοία. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν έχει να πει τίποτα περαιτέρω με τους αγρότες για τα οικονομικά ζητήματα.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών στους δρόμους, στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι θα γίνει ότι κριθεί απαραίτητο προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλότητα της κίνησης στο εθνικό δίκτυο.

Κάτι τέτοιο συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν την έξοδο των περισσοτέρων αγροτών στην ΠΑΘΕ στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες μπορεί να αποχώρησαν αλλά δήλωσαν ότι όποτε το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν το δρόμο.

Που θα... κλείνουν οι δρόμοι

Σύμφωνα με την απόφαση των αγροτών, οι ωριαίες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται όπου υπάρχουν μπλόκα, χωρίς να κάνουν χρήση των τρακτέρ.

Στον νομό Ημαθίας, αγρότες είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο Κουλούρας, στο νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα έχουν στηθεί στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα. Οι Σερραίοι αγρότες, είναι συγκεντρωμένοι στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, ενώ παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας και στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, όπως και αυτό στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού. Παραμένουν τα μπλόκα στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ