«Τρέχει» στα δικαστήρια το Facebook για τα... like - iefimerida.gr

«Τρέχει» στα δικαστήρια το Facebook για τα... like

 «Τρέχει» στα δικαστήρια το Facebook για τα... like
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δικαστήρια θα βρεθούν ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ και η νομική ομάδα του Facebook προκειμένου να υπερασπιστούν τη χρήση κάποιων «εντολών» έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Rembrandt Social Media, που έχει στην κατοχή της τις πατέντες του Γιοάνες Γιόζεφ Εβεράρντους φαν Ντερ Μέερ, ισχυρίζεται ότι η επιτυχία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης οφείλεται εν μέρει σε κάποιων πατενταρισμένων ανακαλύψεων που είχε κάνει ο Ολλανδός επιστήμονας.

«Πιστεύουμε ότι οι πατέντες της Rembrandt αποτελούν ένα σημαντικό θεμέλιο των κοινωνικών δικτύων έτσι όπως τα ξέρουμε και προσδοκούμε ότι ο δικαστής και οι ένορκοι θα λάβουν την ανάλογη απόφαση» δήλωσε ο δικηγόρος Τομ Μέλσχάιμερ από τη νομική εταιρεία Fish & Richardson.

Μια από αυτές τις πατέντες που αναφέρονται στη μήνυση και τις οποίες είχε κατοχυρώσει ο φαν Ντερ Μέερ για το δικό του κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Surfbook είναι το «like», ενώ από την πλευρά του ο Ζούκεμπεργκ δεν έχει αντιδράσει ακόμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ