Αποκλεισμό προσλήψεων για να μην γίνουν απολύσεις υπαλλήλων ζητά ο Στυλιανίδης - iefimerida.gr

Αποκλεισμό προσλήψεων για να μην γίνουν απολύσεις υπαλλήλων ζητά ο Στυλιανίδης

Αποκλεισμό προσλήψεων για να αποφευχθούν απολύσεις υπαλλήλων ζητά ο Στυλιανίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εξελίξεις στο Δημόσιο και τη διαδικασία με την οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό του είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολιτική κινητικότητας στο δημόσιο με στόχο την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και τη μείωση των δαπανών συνολικά, ενώ για την αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην αυτοδιοικητική μηχανή.

«Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στα λεγόμενα του επικεφαλής της ομάδας δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ ότι η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» είναι ημιτελής, απάντησε: «Δίνουμε στους ΟΤΑ αυτά που έχουμε. Αυτά που έχουμε είναι περιορισμένα, άρα το στοίχημα είναι πώς θα τα αξιοποιήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον πειθαρχικό κώδικα, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι αυστηροποιείται η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και αυτό προωθείται με την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών συμβουλίων που αποτελούνταν από συναδέλφους, με δικαστές. «Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν υπογραφεί τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιφέρεια στα οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ