Τατουάζ από χρυσό «διαβάζει» τον οργανισμό για τυχόν ασθένειες - iefimerida.gr

Τατουάζ από χρυσό «διαβάζει» τον οργανισμό για τυχόν ασθένειες

Τατουάζ από χρυσό «διαβάζει» τον οργανισμό και ενημερώνει για τυχόν ασθένειες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτοποριακή συσκευή-τατουάζ, ικανή να διαβάσει τον ανθρώπινο οργανισμό και να σας ενημερώσει πότε ασθενείτε, δημιούργησε Αμερικάνος ερευνητής. Η συσκευή είναι από μετάξι και χρυσό και βρίσκεται ραμμένη πάνω στο δέρμα, ενημερώνοντας σας για ασθένειες.

Η απίστευτη δημιουργία ήταν μία έμπνευση του καθηγητή Μάικλ ΜακΆλπιν του Πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ και όπως εξηγεί ο ίδιος, διαθέτει ενσωματωμένη κεραία, η οποία μπορεί ασύρματα να ενημερώσει κοντινούς υπολογιστές για την ασθένειά και να σας βοηθήσει να λάβετε άμεσα βοήθεια.

Η ιδέα για την συσκευή αυτή, του ήρθε με αφορμή μια γυναίκα η οποία έπαθε κρίση άσθματος μέσα στο σούπερμαρκετ. «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει κανονικά έτσι ώστε να μπορέσει να πει στους συνανθρώπους της τι πρόβλημα είχε, όμως είχε ένα τατουάζ στο χέρι της που έγραφε ''άσθμα''. Σκέφτηκα, αντί να έχει ένα κανονικό τατουάζ, γιατί να μην έχει ένα ηλεκτρονικό που να μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς την ασθένειά της;» αναφέρει ο ΜακΆλπιν.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα παγκόσμια μέσα με πρωτοποριακή καινοτομία του: ένα τεστ με το οποίο μπορούσαν να αντιληφθούν την ασθένεια από την αναπνοή, τοποθετώντας γραφίνη, στο δόντι του ασθενούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ