O Παπανδρέου στηρίζει Μπαν Κι Μουν για 2η θητεία - iefimerida.gr

O Παπανδρέου στηρίζει Μπαν Κι Μουν για 2η θητεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έγγραφη απάντηση» σε όσους τον θέλουν να δρομολογεί τη 'διαφυγή' του στη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην απαντητική του επιστολή προς τον νυν ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε ευθαρσώς την στήριξή του στην υποψηφιότητα του τελευταίου για επανεκλογή στη θέση του για δεύτερη θητεία.
«Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών σε όλο τον κόσμο και εκτιμά βαθύτατα το πολυσχιδές έργο του Οργανισμού, τόσο στην συνένωση όλων των Εθνών να κατανοήσουν, όσο και στη λήψη απαιτητικών αποφάσεων, ακόμα και για να προβούμε σε επικίνδυνες αποστολές», σημείωσε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρωθυπουργός, εξαίροντας το έργο του Οργανισμού και εκθειάζοντας την «εμπνευσμένη ηγεσία» του Μπαν Κι Μουν.
Αναφερόμενος στο επιπρόσθετο έργο του ΟΗΕ, που πέραν από τους παραδοσιακούς στόχους του (μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη, διασφάλιση της ειρήνης κ.α.), θα πρέπει να ανταποκριθεί σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, οι περιβαλλοντικές απειλές, η καταπολέμηση της πείνας, η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης και η πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια εφαρμογής τους.
«Η Ελλάδα υπήρξε πάντα ένα συνειδητό και ενεργό μέλος των Ηνωμένων Εθνών και εντελώς υποστηρικτική στις εργασίες του Οργανισμού. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι για την αφοσίωση όσων εργάζονται για τα Ηνωμένα Έθνη, ορισμένοι εκ των οποίων εκτίθενται καθημερινά σε μεγάλους κινδύνους σε όλη την υδρόγειο. Ως εκ τούτου, είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούν υπό μια εμπνευσμένη ηγεσία, όπως αυτή που τους παρέχετε», σημείωσε, εκτιμώντας ότι ο ίδιος έχει καταφέρει κατά τη διάρκεια της θητείας του την προβολή του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως βοηθώντας τους πιο ευάλωτους και εμπλουτίζοντας τη διεθνή ατζέντα του Οργανισμού με νέους φιλόδοξους στόχους.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσπάθειά σας θα πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη. Έχετε την ολόψυχη υποστήριξη της χώρας μου για μία δεύτερη θητεία», κατέληξε ο πρωθυπουργός, ευχόμενος 'κάθε επιτυχία' στο δύσκολο έργο του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ