Η συνέλευση του κόμβου Νίκαιας καθορίζει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων - iefimerida.gr

Η συνέλευση του κόμβου Νίκαιας καθορίζει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η συνέλευση του Κάμπου καθορίζει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για παλλαϊκό ξεσηκωμό κάνουν λόγο οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενίσχυση των μπλόκων τους το Σαββατοκύριακο, βγάζοντας στους δρόμους όσο το δυνατόν περισσότερα γεωργικά οχήματα, ενώ κρίσιμη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα είναι η σύσκεψη που θα γίνει στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στον Πλαταμώνα, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα και καλούν στο πλευρό τους και άλλες κοινωνικές ομάδες ενώ αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ανοικτό, με το Πανελλήνιο Συντονιστικό τους Όργανο να χαρακτηρίζει «ψίχουλα» τις παροχές, που τους δίνονται.

Οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ωστόσο θα ληφθούν το μεσημέρι της Κυριακής στη σύσκεψη που θα γίνει στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, τόνισε ότι «τα προβλήματα δε λύνονται με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ χρειάζεται διάλογος, κατανόηση και υπομονή και όχι ανακρίβειες, ψεύδη και εκβιαστικές κινήσεις και πρόσθεσε ότι το υπουργείο «προσπαθεί καθημερινά να λύσει ότι πρόβλημα μπορεί, στο μέτρο του εφικτού και του επιτρεπτού με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών Δημήτρης Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι το βασικό αίτημα του παραγωγού είναι να μπορεί πουλάει μόνος του τα προϊόντα του χωρίς μεσάζοντες, οι οποίοι καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος του κέρδους.

Τα μπλόκα αυτή τη στιγμή είναι στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών –Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών – Καβάλας και έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως, στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπ. 'Ενα μπλόκο υπάρχει επίσης και έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ