Περισσότερα από 40 όπλα των «Πυρήνων» έχει κατασχέσει η ΕΛ.ΑΣ σε 3 χρόνια - iefimerida.gr

Περισσότερα από 40 όπλα των «Πυρήνων» έχει κατασχέσει η ΕΛ.ΑΣ σε 3 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει εντοπίσει η Αστυνομία μέχρι τώρα θα μπορούσε να εξοπλίσει έναν ολόκληρο λόχο καθώς τα τελευταια τρια χρόνια έχουν πέσει στα χέρια των αρχών περισσότερα από 40 όπλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» ,μέσα σε γιάφκες της οργάνωσης, αλλά και στα χέρια των φερόμενων ως μελών της έχουν εντοπιστεί από κυνηγετικές καραμπίνες και περίστροφα μέχρι καλάσνικοφ,ενας οπλισμός που οι «Πυρήνες» φαίνεται τα προμηθεύονται από διασυνδέσεις με τον ποινικό χώρο, που τους προμηθεύει τα «καθαρά» όπλα .

Σε σχέση με παλαιότερες τρομοκρατικές ομάδες, όπως η «17 Νοέμβρη» που χρησιμοποιούσαν όπλα-σφραγίδες, η νέα γενιά τρομοκρατίας, λειτουργεί κάτω από εντελώς διαφορετική νοοτροπία.

Τα μέλη της έρχονται σε επαφή με άτομα του ποινικού χώρου, από τα οποία προμηθεύονται εντελώς καινούργια όπλα - οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η πλειονότητά τους προέρχεται από την Αλβανία.

Περίπου 30 άτομα έχουν συλληφθεί ως μέλη των «Πυρήνων» από την Αντιτρομοκρατική σε επτά επιχειρήσεις σε Αθήνα, Αγρίνιο, Βόλο και αλλού.

Η βασική γιάφκα της οργάνωσης είχε εντοπιστεί στη Νέα Ιωνία Βόλου, ωστόσο, όπλα είχαν βρεθεί και σε αποθήκη στη Νέα Σμύρνη, διαμερίσματα στην Καλλιθέα και υπόγειο στον Πειραιά καθώς και στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ