Εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

Εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε ένα ακόμη μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής φαίνεται πως βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο πραγματοποιεί έρευνες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών και φέρεται να έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ η ζημία του Δημοσίου από μη απόδοση ΦΠΑ αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχει ήδη προσέλθει και καταβάλει το ΦΠΑ μαζί με τα πρόστιμα την στιγμή που άλλες έχουν ζητήσει συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ αποφάσισαν τον έλεγχο τέτοιων επιχειρήσεων, όταν ανακάλυψαν ότι μια εταιρεία κυριολεκτικά γιγαντώθηκε όταν ο τζίρος της μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ.

Παράλληλα στο πλαίσιο των ελέγχων του Ιανουαρίου το Σώμα εντόπισε δέκα επιχειρήσεις στην Αττική που εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 42.500.000 ευρώ για να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημία στο Δημόσιο ύψους 9.800.000 ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ