Σάλος με τη στάση της διοικήτριας του Παναρκαδικού κατά την... έφοδο της Χρυσής Αυγής

Σάλος προκλήθηκε από την έφοδο «τάγματος» της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο Τρίπολης, που έγινε με σκοπό να διαπιστωθεί αν σε αυτό απασχολούνται αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, αλλά και από τη στάση που τήρησε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, τη νύχτα της Τετάρτης, ύστερα από καταγγελίες μελών του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι λαθρομετανάστριες προσφέρουν παράνομες και ανασφάλιστες υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας

Η διοίκηση του νοσοκομείου όχι μόνο δεν απέτρεψε την «έφοδο», αλλά την επόμενη ημέρα η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη δέχθηκε στο γραφείο της μέλη της τοπικής οργάνωσης και παραχώρησε μαζί τους κοινή συνέντευξη τύπου.

Η κυρία Σιουρούνη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έκανε λόγο για κοινούς στόχους προκαλώντας πραγματικά σάλο. «Καταρχήν να σας πω ότι έγινε ένα πολύ ωραίος και σωστός διάλογος με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Ο στόχος μας είναι κοινός, δηλαδή συμφωνούμε ότι δεν μπορούν να εργάζονται στα νοσοκομεία άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται παράνομα και δεν φορολογούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σιουρούνη.

Μάλιστα στη συνέχεια της συνέντευξης επαναλαμβάνει πως «οι στόχοι μας είναι κοινοί και από την πλευρά του νοσοκομείου και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής».

Η στάση που κράτησε η διοικήτρια του νοσοκομείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γεώργιος Παπασταματάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κοινή συνέντευξη τύπου με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος, εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ' αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της «συνεργασίας» των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει ν' αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό» σημειώνει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η Ελένη Σιουρούνη, την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κοπάσει τις αντιδράσεις και να «μαζέψει» τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τη Χρυσή Αυγή.

Σε αυτή αναφέρει πως η διοίκηση του νοσοκομείου μπορεί και οφείλει «εντός των ορίων της νομιμότητας να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει για θέματα και προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας του, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, πολιτικών κινήσεων, πολίτες και μέλη της κοινωνίας. Πολύ περισσότερο εάν κάποιοι από αυτούς, εκπροσωπούνται ή εκπροσωπούν άλλους, στο εθνικό κοινοβούλιο».

Παράλληλα, τονίζει πως δεν επέτρεψε την έφοδο των Χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο και αναφέρει πως όσα συνέβησαν τη νύχτα της Τετάρτης θα αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές, ενώ προσπαθεί να συμμαζέψει τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τη Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για παράφραση των λεγομένων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ