Γυναίκα βανδάλισε την εμβληματική «Ελευθερία» του Ντελακρουά - iefimerida.gr

Γυναίκα βανδάλισε την εμβληματική «Ελευθερία» του Ντελακρουά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικοσιοκτάχρονη γυναίκα συνελήφθη χθες από τις γαλλικές αρχές στο νέο Μουσείο της πόλης Λενς, όταν την εντόπισαν να γράφει κάτι με σπρέι στον εμβληματικό πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά - φόρο τιμής στη Γαλλική Επανάσταση - με τίτλο «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό».

Η συλληφθείσα είχε ήδη γράψει πάνω στον πίνακα μία σειρά από γράμματα και ψηφία («ΑΕ911»), προτού ακινητοποιηθεί από φύλακα του μουσείου, το οποίο σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για ανεπανόρθωτη ζημιά, τονίζοντας πως το έργο («δάνειο» για ένα χρόνο από το μουσείο του Λούβρου) αναμένεται να εξεταστεί από ειδικούς συντηρητές έργων τέχνης.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η φράση που έγραψε η γυναίκα πάνω στον πίνακα ενδεχομένως να αποτελεί αναφορά στην 11η Σεπτεμβρίου, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί η 28χρονη από ψυχίατρο, καθώς του έδωσε την εντύπωση «ασταθούς» ατόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ