Κατάθεση δημοσιογράφου εμπλέκει τον Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού - iefimerida.gr

Κατάθεση δημοσιογράφου εμπλέκει τον Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού

Κατάθεση δημοσιογράφου εμπλέκει τον Μαρκογιαννάκη σε  υπεράσπιση επίορκου εφορια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστου Μαρκογιαννάκη ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας.

Ο κ. Μαρκογιανάκκης, κατά τον τον κ. Ντάσκα φέρεται να υπερασπίστηκε εφοριακό της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς και συγκεκριμένα σε υπόθεση κυκλώματος εφοριακών οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία «φάντασμα»

Δύο εκ των ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα εφοριακών περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Για την εμπλεκόμενη εφοριακό υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του τονίζει πως η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία». Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο, διευκρινίζοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.

Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».

Τέλος, αρνήθηκε, οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ