Παραιτήθηκε ο Θάνος Τζήμερος από το «Δημιουργία, Ξανά!» για να είναι... ξανά πρόεδρος - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Θάνος Τζήμερος από το «Δημιουργία, Ξανά!» για να είναι... ξανά πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη θέση του προέδρου του κόμματος «Δημιουργία ξανά» παραιτήθηκε ο Θάνος Τζήμερος. Ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτησή του, πριν από λίγα λεπτά, στο facebook.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κοινοποιώ στους φίλους μου την επιστολή που έστειλα στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Αγαπητοί συνεργάτες,
θεωρώ ότι ουσιαστικά έχουμε μπει σε εσωτερική προεκλογική περίοδο, και μολονότι δεν έχει αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου, όπως είχα προαναγγείλει, ώστε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί με ίσους όρους.

Ταυτόχρονα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την ίδια θέση. Στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που πρεσβεύουμε, και ανεξάρτητα από την συμπεριφορά των άλλων υποψηφίων, δεσμεύομαι να μην εκφρασθώ δημοσίως αρνητικά, ούτε έμμεσα ούτε άμεσα, για κανέναν ανθυποψήφιό μου και πολύ περισσότερο για την ίδια τη "Δημιουργία". Η δέσμευση περιλαμβάνει κάθε δημόσιο βήμα, έντυπο ή ηλεκτρονικό. Ο Νίκος Νικολαΐδης, που αναλαμβάνει την προεδρία της Δημιουργίας, είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσει το κόμμα σε ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο, από το οποίο θα βγούμε όλοι μας πιο ώριμοι και πιο δυνατοί.
Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Φιλικά

Εχει αντίπαλο τον αντιπρόεδρο

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου στο επικείμενο Συνέδριο που οργανώνει η «Δημιουργία, ξανά!», ανακοίνωσε με ανοιχτή επιστολή του στο διαδίκτυο και ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος του κόμματος Άγγελος Μπαρμπαλιός, αμφισβητώντας τον Θάνο Τζήμερο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Μπαρμπαλιού έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Φίλοι Συνδημιουργοί,

Τον Μάρτιο του 2012 ξεκινήσαμε με ένα αγνό και άφθαρτο πάθος να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του πολιτικού συστήματος. Ανταποκριθήκαμε με ενθουσιασμό στο εμπνευσμένο κάλεσμα του ιδρυτή μας, χτίζοντας όλοι μαζί τη «Δημιουργία, ξανά!» και καταφέραμε αυτό που δεν ξανάγινε.

Μετά από μια σύντομη περίοδο ανασυγκρότησης, έχει φτάσει πλέον η στιγμή να μετασχηματιστούμε σε έναν οργανωμένο πολιτικό φορέα που θα εκφράζει ουσιαστικό και δημιουργικό πολιτικό λόγο καταθέτοντας προτάσεις, λύσεις και όραμα. Έναν πολιτικό φορέα ο οποίος θα διέπεται από τις αρχές της συλλογικότητας, της δημοκρατικότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου στο Συνέδριο της «δημιουργίας, ξανά!» στις 9 Μαρτίου. Για να εκφράσω όλους όσους πιστεύουν στο «όλοι μαζί» και στο «εμείς». Για να δώσουμε ώθηση στον διάλογο και τη δημοκρατική σύνθεση. Για να ξαναχτίσουμε τη «δημιουργία, ξανά!». Πιο ώριμη και πιο αποφασιστική. Πιο εξωστρεφή με δυναμικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στην κοινωνία. Πιο αποτελεσματική στη διεκδίκηση ενός κράτους που θα στέκεται δίπλα στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους νέους. Ενός κράτους αρωγό και όχι εμπόδιο στις προσπάθειες των δημιουργικών και άξιων Ελλήνων.

Σας καλώ όλους να χαράξουμε μαζί το δρόμο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια Ελλάδα με Ανάπτυξη, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη και Διαφάνεια. Να δημιουργήσουμε ξανά, μια ανοιχτή, προοδευτική και ριζοσπαστική παράταξη που θα αφήνει πίσω το χρεωκοπημένο πολιτικό παρελθόν και παρόν. Μια παράταξη που θα γεφυρώνει όλες τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές προσπάθειες που μοιράζονται το όραμα μας.

Καλώ όλα τα μέλη μας να θέσουν υποψηφιότητα για τα θεσμικά όργανα στο Συνέδριο μας. Η προσπάθεια είναι συλλογική, η βοήθεια όλων σημαντική και κανείς - μα κανείς δεν περισσεύει.

Με αφοσίωση στο κοινό μας όραμα»

Άγγελος Μπαρμπαλιός

Ποιός είναι

Ο Άγγελος Μπαρμπαλιός γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο αποφοίτησε το 2004 με τον τίτλο του Πολιτικού Μηχανικού. και την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Τεχνικής του ΕΜΠ και μετά την στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με έδρα την Αθήνα και κύριο αντικείμενο τη μελέτη ιδιωτικών έργων και την εκτέλεση ειδικών κτηριακών κατασκευών.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά και την πολιτική υπήρξε χαρακτηριστικό του γνώρισμα από μικρή ηλικία. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου Της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών επί πέντε και δύο έτη αντίστοιχα, εκπρόσωπος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στη Σύγκλητο του ΕΜΠ και μέλος πολλών επιτροπών του ιδρύματος . Έχει συμμετάσχει σε μοντέλα των Ηνωμένων Εθνών και έχει εθελοντικά ασχοληθεί με πρωτοβουλίες σε ΜΚΟ.

Στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής της Α' Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ