Βουλευτές αρνήθηκαν να πάρουν τη λίστα Λαγκάρντ για να μην μπλέξουν - iefimerida.gr

Βουλευτές αρνήθηκαν να πάρουν τη λίστα Λαγκάρντ για να μην μπλέξουν

Ποιοι βουλευτές ζήτησαν να πάρουν τη λίστα Λαγκάρντ -Αστικές διώξεις αν διαρρεύσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιές έχει ανάψει η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή, αφού σήμερα αναμένεται να μοιραστεί στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που εξετάζει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πολλοί πάντως είναι οι βουλευτές -από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- που δεν επιθυμούν να παραλάβουν τη λίστα Λαγκάρντ και έχουν δηλώσει την αντίθεση τους με την απόφαση να μοιραστούν τα έγγραφα στα μέλη της επιτροπής. Ωστόσο οι βουλευτές Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και όλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν ζητήσει να τους δοθεί η περίφημη «λίστα».

Τονίζεται πάντως πως στην περίπτωση που υπάρξει διαρροή των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ θα ασκηθούν αστικές διώξεις. Ετσι για όσους αποφάσισαν να μην την παραλάβουν θα υπάρχει στην αίθουσα υπολογιστής και από εκεί θα μπορούν να διαβάζουν τα στοιχεία που θέλουν.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας κατήγγειλε «Με έχουν πλησιάσει, είπε χαρακτηριστικά δημοσιογράφοι και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι».

Μάλιστα ο βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραλάβει το αντίγραφο της λίστας το οποίο θα μοιραστεί πιθανότατα και σήμερα σε όλα τα μέλη της επιτροπής γιατί όπως είπε δεν θέλει να μπλέξει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ