Πουλί μαθουσάλας επέζησε από τσουνάμι και γέννησε σε ηλικία 62 ετών - iefimerida.gr

Πουλί μαθουσάλας επέζησε από τσουνάμι και γέννησε σε ηλικία 62 ετών

Πουλί μαθουσάλας επέζησε από τσουνάμι και γέννησε σε ηλικία 62 ετών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης έχει απασχολήσει η ιστορία της Wisdom, του υπερήλικου άλμπατρος που σε ηλικία 62 ετών όχι μόνο επέζησε από το φονικό τσουνάμι του 2011, αλλά πριν λίγες μέρες γέννησε κιόλας ένα υγιέστατο πουλάκι.

Η Wisdom αποτελεί ένα βιολογικό θαύμα, αφού η ηλικία του είναι διπλάσια από τον μέσο όρο ζωής ενός άλμπατρος. Για πρώτη φορά εντοπίστηκε το 1956 από έναν ερευνητή του Αμερικανικού Κέντρου Γεωλογικής Έρευνας (USGS), ο οποίος της έδωσε και το όνομά της και από τότε μπήκε σε πρόγραμμα παρακολούθησης.

Όπως ανακοίνωσε το USGS, η Wisdom υπολογίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψε περίπου 3 με 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα, απόσταση 12πλασια της Γης από το φεγγάρι (περίπου 406, 700 χιλιόμετρα)

Αν και στην άγρια φύση έχουν εντοπιστεί και άλλα άλμπατρος που έφτασαν την ηλικία των 50 ετών, η Σοφία είναι το μόνο πτηνό που έφτασε σε τόσο προχωρημένη ηλικία και κατάφερε και αν γεννήσει.

Πριν δυο χρόνια η Σοφία είχε γεννήσει άλλον ένα νεοσσό, ενώ μέσα στο 2006 είχε γεννήσει συνολικά πέντε πουλάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ