Πώς το παραπανίσιο βάρος επηρεάζει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος - iefimerida.gr

Πώς το παραπανίσιο βάρος επηρεάζει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος

Πώς το παραπανίσιο βάρος επηρεάζει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σχέση του πάχους με την ποιότητα των σπερματοζωαρίων αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας σκωτσέζων επιστημόνων. Οπως αποδείχτηκε η αντιμετώπιιση της ανδρικής υπογονιμότητας ίσως να κρύβεται και στη... δίαιτα.

Σύμφωνα με το healthpress.gr ερευνητές του Κέντρου Γονιμότητας του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, παρήγαγαν υψηλότερα επίπεδα φυσιολογικών σπερματοζωαρίων και περισσότερο σπέρμα, συγκριτικά με τους παχύσαρκους και υπέρβαρους άνδρες.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές τόσο η υπερθέρμανση των όρχεων που προκαλείται και από το περιττό λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και τα διαφορετικά ορμονικά επίπεδα των παχύσαρκων ανδρών επηρεάζουν τη γονιμότητα.

Οι σκωτσέζοι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όσοι άνδρες επιθυμούν να γίνουν πατέρες θα πρέπει πρώτα να φέρουν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ