Απίστευτες περιπτώσεις χρηστών Ιντερνετ που μπλέχτηκαν στον... ιστό κακοποιών - iefimerida.gr

Απίστευτες περιπτώσεις χρηστών Ιντερνετ που μπλέχτηκαν στον... ιστό κακοποιών

Απίστευτες περιπτώσεις χρηστών του Ιντερνετ που μπλέχτηκαν στον...ιστό κακοποιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτες περιπτώσεις με θύματα χρήστες του Ιντερνετ που παγιδεύτηκαν στα δίχτυα κακοποιών αφηγήθηκε ο προϊστάμενος της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Προλογίζοντας την ημέρα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ο κ. Σφακιανάκης τονίζοντας πόσο... επικίνδυνο μπορεί να καταλήξει να είναι αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα με θύτες «ηλεκτρονικούς κακοποιούς» και θύματα «ανυποψίαστους σέρφερ» του διαδικτύου.

Ανακοίνωσε στο Facebook ότι πάει Μύκονο και οι ληστές έκαναν πάρτι σπίτι του

Χαρακτηριστική της αφελούς χρήσης του Facebook είναι η περίπτωση επιχειρηματία που ανάρτησε στο διαδίκτυο το ακριβές διάστημα το οποίο θα βρίσκεται στη Μύκονο. Οι διαρρήκτες δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρεία. 10 με 20 Αυγούστου έλεγε ότι θα βρίσκεται στο Νησί των Ανέμων ο επιχειρηματίας, 11 μπήκε ο ληστής σπίτι του και βγήκε στις... 19!

Πώς οι εισπρακτικές εταιρείες χρησιμοποιούν το Facebook

Μια απίστευτη αποκάλυψη για το πώς χρησιμοποιούν το Facebook ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες εκανε ο κ. Σφακιανάκης: «Στέλνουν καλλίγραμμες κοπέλες από εισπρακτικές εταιρείες που προσεγγίζουν τους οφειλέτες, μέσω Διαδικτύου. Γι' αυτό προσέχουμε από ποιους λαμβάνουμε αιτήματα φιλίας».

Ειδική μνεία έκανε ο προϊστάμενος της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους κινδύνους που εγκυμονεί το Facebook. «Σχετικά με το Facebook, πόσοι γνωρίζουν τους όρους χρήσης του; Ότι, δηλαδή, οι όροι μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση; Ή ότι το Facebook αποποιείται τα πνευματικά δικαιώματα; Πρέπει να γνωρίζετε πως ό,τι αναρτάται στο Facebook, μοιράζεται με άλλους. Και όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαγραψει το λογαριασμό, σφάλλει. Ο λογαριασμός δεν διαγράφεται, αλλά απενεργοποιείται».

Βιομηχανική κατασκοπεία

Θέλοντας να περιγράψει τους κινδύνους της βιομηχανικής κατασκοπείας ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις:

  • Επιχειρηματίας διέθετε ένα laptop, μέσω του οποίου πραγματοποιούσε το σύνολο των συναλλαγών του. Κάποιος υπάλληλος εγκατέστησε ειδικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή, το οποίο έστελνε όλες τις συνομιλίες (ηλεκτρονικές και μη) σε servers στο εξωτερικό.
  • Καθηγητής που είχε οικονομικές διαφορές με εταιρεία στην Αγγλία, εισέβαλε στη βάση δεδομένων της και κατάφερε να αλλάξει τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία.
  • Σε δημόσια αρχή, άγνωστο άτομο έπαιρνε την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου και απαντούσε εξ ονόματός του.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ