Le Monde: Οι Ελληνες εφοπλιστές δεν παραιτούνται από τα προνόμιά τους - iefimerida.gr

Le Monde: Οι Ελληνες εφοπλιστές δεν παραιτούνται από τα προνόμιά τους

Le Monde: Οι Ελληνες εφοπλιστές δεν παραιτούνται από τα προνόμιά τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτική κατά των Ελλήνων εφοπλιστών εμφανίζεται η γαλλική εφημερίδα σε κείμενό της, επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Εφοπλιστών, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα φορολογικά προνόμια που έχει ο κλάδος συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα του τομέα, ενώ δεν δέχεται την κριτική που ασκείται από διεθνή μίντια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνων Εφοπλιστών, Θοδωρής Βενιάμης, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης, χαρακτήρισε υποκριτικά τα σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου και τόνισε ότι οι φοροελαφρύνσεις που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο ευνοούν την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

«Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην έντονη κριτική που ασκείται από μερίδα του ευρωπαϊκού τύπου κατά της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας με κατηγορίες για ανεπαρκή φορολόγηση των κερδών της και μη συνεισφορά της στην επίλυση του αδιεξόδου της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για υποκριτικά σχόλια, δεδομένου ότι ανάλογα φορολογικά καθεστώτα εφαρμόζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές και μη χώρες, όχι μόνο για την εθνική τους ναυτιλία, αλλά και για την προσέλκυση ξένων εφοπλιστικών επενδύσεων. Μήπως επιθυμούν να στερήσουν από την Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη;» ήταν τα λόγια του κ. Βενιάμη κατά την ομιλία του.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι εφοπλιστές έχουν ήδη ανακοινώσει στον πρωθυπουργό την προθυμία τους να συμβάλλουν, εθελοντικά, περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για αύξηση των εσόδων

Η Le Monde σχολιάζει με τρόπο επικριτικό κι τις απόψεις του κ. Βενιάμη αναφορικά με τα προνόμια των εφοπλιστών ο οποίος σημειώνει πως οι εφοπλιστές έχουν εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο καθεστώς που επικρατεί στον τομέα πριν καν μπει η χώρα στην ΕΕ το έχουν ακολουθήσει και άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης, ενώ ο Θόδωρος Βενιάμης υπενθυμίζει στους πολιτικούς ότι «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς μια πολιτική ευνοϊκή για τον κλάδο, ενδέχεται ο τελευταίος να σταματήσει να υπάρχει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ