Ο Βαρώτσος κάνει έκθεμα ναυαγισμένο πλοίο με 108 νεκρούς λαθρομετανάστες - iefimerida.gr

Ο Βαρώτσος κάνει έκθεμα ναυαγισμένο πλοίο με 108 νεκρούς λαθρομετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σχόλιο για την παράνομη μετανάστευση, τα ναυάγια των ανθρώπινων ζωών αλλά και την ελπίδα για νέα δημιουργία, νέα ζωή, αποτελεί η εικαστική παρέμβαση του γνωστού γλύπτη Κώστα Βαρώτσου στο κουφάρι του πλοίου Κατέρ ι Ρόντες.

Το 1997, με το δεύτερο κύμα μετανάστευσης από την Αλβανία στην Ιταλία, τα πολεμικά πλοία της Ιταλίας παρεμπόδιζαν τα πλοία που μετέφεραν λαθρομετανάστες. ΕΈνα από αυτά ήταν το Κατέρ ι Ρόντες που προσέκρουσε στο αντιτορπιλικό Σίβυλλα με αποτέλεσμα να ναυαγήσει και να πνιγούν 108 λαθρομετανάστες.

Ο Βαρώτσος κάνει έκθεμα ναυαγισμένο πλοίο με 108 νεκρούς λαθρομετανάστες | iefimerida.gr 0

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία ο Κώστας Βαρώτσος λέει «Όταν το ανοίξαμε γνωρίζαμε ότι είχαν πνιγεί συνάνθρωποί μας στο εσωτερικό του. Σε στοιχειώνει αυτό το πράγμα. Από την άλλη πρέπει να ενεργοποιήσεις τον όγκο του θανάτου και να τον μετατρέψεις σε ζωή.» Τώρα, με την εικαστική του παρέμβαση, το σκάφος των τριάντα μέτρων στέκει στο λιμάνι του Οτράντο ως μνημείο. Μοιάζει να κόβεται στη μέση και ταυτόχρονα να διασχίζει τα τεράστια «κύματα» που δημιούργησε ο γλύπτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναυάγιο Κώστας Βαρώτσος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ