Υποχρεωτικά τα μικροτσιπ για σκύλους στην Ευρώπη από το 2016 - iefimerida.gr

Υποχρεωτικά τα μικροτσιπ για σκύλους στην Ευρώπη από το 2016

Τα μικροτσιπ για σκύλους έρχονται στην Ευρώπη το 2016
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκέφτεστε να βάλετε μικροτσιπ εντοπισμού στον σκύλο σας; Εάν ζείτε στο νότιο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, σύντομα δεν θα έχετε τη δυνατότητα επιλογής, αφού από το 2016, οι Βρετανικές αρχές θα υποχρεώσουν όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων να βάλουν μικροτσιπ στους πιστούς τους φίλους.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι περίπου το 60 % από τα 8 εκατομμύρια σκυλιά της χώρας σκυλιά έχουν ήδη μικροτσιπ, αλλά μέσα σε τρία χρόνια, η τοποθέτησή του θα γίνει υποχρεωτική και οι «παραβάτες» θα πληρώνουν πρόστιμα ύψους μέχρι και 500 λιρών.

Τα μικροτσιπ για γάτες θα παραμείνουν προαιρετικά, αφού τα αιλουροειδή είναι λιγότερο πιθανό να περιπλανηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Όσο για τους θαυμαστές του Boo, του πιο χαριτωμένου σκυλιού στον κόσμο που ποζάρει στην φωτογραφία, δε χρειάζεται να ανησυχούν, αφού το διάσημο πομεράνιαν βρίσκεται πλέον στο Σαν Φρανσίσκο περίπου 5.000 μίλια μακριά από το Βρετανικό παλάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ