Όλο και περισσότεροι επιλέγουν ένα... διάλειμμα από το Facebook - iefimerida.gr

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν ένα... διάλειμμα από το Facebook

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν ένα... διάλειμμα από το Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook κάνει ότι μπορεί για να βρίσκεται «παντού». Εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς, υπολογιστές, ταμπλέτες, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι χρήστες του να θέλουν να το αποφύγουν για λίγο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Pew Research Center's Internet & American Life Project, ένα ποσοστό 27% των χρηστών του Facebook σχεδιάζει να ξοδέψει λιγότερο χρόνο για το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο το 2013, έναντι μόλις 3% που σκοπεύει να αυξήσει το χρόνο παραμονής του στο δίκτυο.

Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τους χρήστες σε αυτή την απόφαση είναι διάφοροι, με κυριότερο την έλλειψη χρόνου (21%). Για ένα ποσοστό 10% το Facebook είναι «χάσιμο χρόνου», ενώ ένα ποσοστό 9% δηλώνει πως ήταν δυσαρεστημένο με την ποσότητα των σχολίων και των κουτσομπολιών που έβλεπε.

Παράλληλα, το 61% των χρηστών του Facebook δηλώνει πως έχει κάνει «διαλείμματα» από το κοινωνικό δίκτυο για αρκετές εβδομάδες ή και περισσότερο, χωρίς ωστόσο να διαγράψουν τα προφίλ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ