Πέταξαν παπούτσι στον Αχμαντινετζάντ στην Αίγυπτο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέταξαν παπούτσι στον Αχμαντινετζάντ στην Αίγυπτο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορική σημασίας επίσκεψη του προέδρου του Ιράν στην Αίγυπτο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, αλλά και... παπούτσια, καθώς ένας άνδρας προσπάθησε να το εκσφενδονίσει κατά τη διάρκεια επίσκεψη του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε τέμενος.

Ο Αχμαντινετζάντ είναι αναμφίβολα ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στα παιχνίδια γεωπολιτικής στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στόχος έντονων επικρίσεων και η επίσκεψή του στο Κάιρο κρίνεται σημαντική, καθώς είναι η πρώτη Ιρανού ηγέτη στη χώρα μετά από το 1979.

Η επίσκεψή του σιίτη προέδου στην σουνιτική Αίγυπτο έχει προκαλέσει εντάσεις, ενώ αρκετοί νεαροί είχαν τοποθετήσει πανό με συνθήματα εναντίον του Ιράν και της στήριξη που παρέχει στον Ασαντ.

Στο βίντεο ένας άνδρας φωνάζει «δειλέ» στον Αχμαντινετζάντ και του πέταξε παπούτσι, κίνηση ιδιαίτερα προσβλητική στον μουσουλμανικό κόσμο, την οποίο, όπως θυμόμαστε έχει υποστεί ακόμη και ο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους.

Ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ