Ράιχενμπαχ: Πρέπει να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: Πρέπει να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων

Ράιχενμπαχ: Πρέπει να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να πέσουν οι τιμές των προϊόντων διαπιστώνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν, Χόρστ Ράιχενμπαχ, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να υπάρξει ευελιξία στο θέμα των τιμών και αύξηση του ανταγωνισμού.

Ο επικεφαλής της Task Force βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, σημειώνοντας ότι η Ομάδα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την κυβέρνηση ώστε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση για να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων, να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος με στόχο να υπάρξει ανταγωνισμός.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χαρακτήρισε ακόμη «ημιτελής» την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα πρόθυμη ώστε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να δώσει στις τοπικές αυτοδιοικήσεις την απαραίτητη αυτονομία και τους πόρους που χρειάζονται για να κινηθούν προς την κατεύθυνση των βέλτιστων πρακτικών που υπάρχουν στην Ευρώπη».

«Αυτό είναι μια θεμελιώδης πολιτική επιλογή που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα» πρόσθεσε ενώ απευθυνόμενος στους δήμους τους κάλεσε να εντείνουν τον πολιτικό τους δυναμισμό για να υλοποιήσουν τα οράματά τους για ανάπτυξη.

«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: δεν θεωρώ ότι με εξωτερικές μελέτες θα αποκτήσετε τον πολιτικό δυναμισμό που θα πρέπει να προέρχεται από τις τοπικές αρχές. Μια τέτοια μελέτη αν γίνει σωστά θα μπορούσε να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά σας όμως ο πολιτικός δυναμισμός θα πρέπει να προέρχεται από το όραμά σας για το ρόλο, τους πόρους, και την αυτονομία και τη λογοδοσία των δήμων. Το να αναπτυχθεί ένα τέτοιο όραμα θα ήταν πολύ σημαντικό βήμα στη γένεση αυτού του πολιτικού δυναμισμού» ήταν τα λόγια του κ. Ράιχενμπαχ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ