«Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» παντού - Δεν εξαιρούνται γιατροί και δικηγόροι - iefimerida.gr

«Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» παντού - Δεν εξαιρούνται γιατροί και δικηγόροι

«Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» παντού - Δεν εξαιρούνται γιατροί και δικηγόροι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διευκρινίσεις για την ανάρτηση πινακίδας ενημέρωσης των πελατών για το δικαίωμά του να μην καταβάλλει το αντίτιμο των υπηρεσειών που έλαβε εφόσον δεν έχει λάβει απόδειξη, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως αναφέρει, απολύτως καμία επαγγελματική δραστηριότητα, δεν εξαιρείται από την ανάρτηση.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνει πως καμία εξαίρεση δεν υπάρχει και ως προς την ουσία του μέτρου, δηλαδή το δικαίωμα του καταναλωτή να μην πληρώσει αν δεν λάβει απόδειξη.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης ήρθε μετά την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, που επικαλούμενος επιστολή του ίδιου υπουργείου, με αριθμ. πρωτ. A4-17/28.01.2013, σημείωνε πως τα ιατρεία δεν εμπίπτουν στη διάταξη περί υποχρεωτικής ανάρτησης της πινακίδας.

Το υπουργείο διευκρινίζει τώρα πως η απάντηση της υπηρεσίας προέκυψε από υποκειμενική ερμηνεία της αναφοράς περί τηρουμένου τιμοκαταλόγου, στη σχετική αγορανομική διάταξη.

Στην αγορανομική διάταξη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ