Die Welt: Η Ελληνική αστυνομία συγκαλύπτει τους βασανισμούς - iefimerida.gr

Die Welt: Η Ελληνική αστυνομία συγκαλύπτει τους βασανισμούς

Die Welt: Η Ελληνική αστυνομία συγκαλύπτει τους βασανισμούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία κριτική ασκεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt στους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση των τεσσάρων ληστών της Κοζάνης υποστηρίζοντας ότι έχουν υποστεί βασανιστήρια τα οποία η αστυνομία συγκαλύπτει μέσω και των επεξεργασμένων φωτογραφιών.

Το κείμενο της εφημερίδας έχει τίτλο «Η ελληνική αστυνομία συγκαλύπτει τα βασανιστήρια των ληστών» και κάνει λόγο για καταγγελίες περί βασανισμού των κρατουμένων και προσπάθεια της αστυνομίας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι οικογένειες των κρατουμένων και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες που είχαν υποστεί επεξεργασία. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αμφιβολίες ότι η αστυνομία προσπάθησε να κουκουλώσει τα βασανιστήρια. Στο ερώτημα γιατί η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε δημοσίευση ρετουσαρισμένων φωτογραφιών ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση».

Τι γράφει για Χρυσή Αυγή και Αστυνομία

Στο άρθρο της η εφημερίδα καταγράφει και την ανησυχία που επικρατεί από τις διαφαινόμενες σχέσεις του ακροδεξιού κόμματος με την Αστυνομία αναφέροντας ότι η Χρυσή Αυγή κατανόησε την τακτική των αστυνομικών,ενώ τονίζει ότι δημοσκοπήσεις και έρευνες δείχνουν μεγάλη μερίδα εντός της ΕΛ.ΑΣ να επικροτεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Κατανόηση για την τακτική των αστυνομικών αρχών δείχνει η Χρυσή Αυγή. Δημοσκοπήσεις και έρευνες μετά τις εκλογές έδειξαν ότι στην ελληνική αστυνομία είναι αρκετοί εκείνοι που επικροτούν το νεοναζιστικό κόμμα» γράφει με νόημα η εφημερίδα.

Η Die Welt, πάντως, επισημαίνει ότι «το ερώτημα που εγείρει τη μεγαλύτερη ανησυχία στη δημόσια συζήτηση είναι το ερώτημα προς τα πού οδεύει η ελληνική νεολαία» και κλείνει με την εξής υπενθύμιση : «πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών έλαβε ταχυδρομική επιστολή με μια σφαίρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ