Σούρλας: Κυκλώματα συνεχίζουν να νοθεύουν τα καύσιμα του Στρατού - iefimerida.gr

Σούρλας: Κυκλώματα συνεχίζουν να νοθεύουν τα καύσιμα του Στρατού

Γιώργος Σούρλας: Κυκλώματα συνεχίζουν να νοθεύουν τα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην σοβαρότατη υπόθεση νόθευσης των καυσίμων στις Ενοπλες Δυνάμεις ζήτησε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.

Επισκέφθηκε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, Νικόλαο Παντελή επισκέφθηκε και τον ενημέρωσε ότι από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ, από δεξαμενές στρατοπέδων διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα καθώς καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».

Δυστυχώς, επισήμανε ο κ. Σούρλας, παρά τις επανειλημμένες από 8ετίας και πλέον διαπιστώσεις για νοθεία, και την κατάθεση στην Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα.

Και ζήτησε να τεθεί τέρμα στη δράση αυτών των κυκλωμάτων, να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και να επιστρέψουν στο δημόσιο και τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ