Ετσι ήταν ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ' που βρέθηκε σε... πάρκινγκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι ήταν ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ' που βρέθηκε σε... πάρκινγκ [εικόνες]

Ετσι ήταν ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ' που βρέθηκε σε... πάρκινγκ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ψηφιακή αναδόμηση του προσώπου βασιλιά Ριχάρδου, του τελευταίου βασιλιά της Αγγλίας που πέθανε σε μάχη, έπειτα από την ταυτοποίηση των οστών και του κρανίου που είχαν βρεθεί σε πάρκινγκ.

Ο σκιώδης μονάρχης της Αγγλίας πρόλαβε να μείνει στον θρόνο μόλις δύο χρόνια, καθώς σκοτώθηκε στη μάχη του Μπόσγουωρθ το 1485, ενώ τα πορτραίτα του που διασώζονται δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα αξιόπιστα, καθώς τα περισσότερα κατασκευάστηκαν μετά τον θάνατό του όταν και βασίλευε η δυναστεία των Τυδώρ που τον είχε ανατρέψει.

Το αποτέλεσμα δείχνει να ικανοποιεί τους ιστορικούς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι για τα δεδομένα της εποχής φαίνεται πως ο βασιλιάς ήταν αρκετά ελκυστικός άνδρας παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρούνταν από έντονη σκολίωση όπως φανερώνουν και τα οστά του.

Εμεινε στην ιστορία ως σφετεριστής του θρόνου που δολοφόνησε τα δύο του ανίψια που ήταν οι νόμιμοι διάδοχοι, πρακτική που, ωστόσο, ήταν συνηθισμένοι στις εποχές των βασιλείων και όχι μόνο.

Ηταν όμως ο τελευταίος βασιλιάς της Αγγλίας που πέθανε σε μάχη, με τον Ουίλιαμ Σέξπιρ να αποτυπώνει στο διάσημο έργο του το άγχος του βασιλιά με τη θρυλική κραυγή «το βασίλειό μου για ένα άλογο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ