Στα Φιλιατρά εμφανίστηκε το νορβηγικό πλοίο που ψάχνει πετρέλαιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Στα Φιλιατρά εμφανίστηκε το νορβηγικό πλοίο που ψάχνει πετρέλαιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην θαλάσσια περιοχή των Φιλιατρών βρέθηκε σήμερα το Νορβηγικό Ερευνητικό Σκάφος Nordic Explorer της εταιρείας PGS, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή.

Το σκάφος, κινήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε μία απόσταση περίπου τριών μιλίων από την ακτή, στην περιοχή μεταξύ της Νήσου Πρώτης και των Φιλιατρών, συνοδευόμενο από 2 μικρότερα βοηθητικά σκάφη.

Όι έρευνες στην περιοχή του Ιονίου θα ολοκληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα επεκταθούν στα 12.000 τ.χλμ από τα αρχικά προγραμματισμένα των 8.500 τ.χλμ.

Η επίσκεψη του Nordic Explorer οφείλεται στην αλλαγή των καλωδίων μήκους 10 χλμ. που σέρνει πίσω του και τα οποία φέρουν τα ηχοβολιστικά μηχανήματα που απαιτούνται, προκειμένου να ρυθμιστούν τα νυν ή να τοποθετηθούν νέα μηχανήματα ικανά να κτυπηθούν σε μεγάλο βάθος οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου που έχει ζητήσει η Total.

Τα κρουστικά κύματα που εκτοξεύονται από τα ηχοβολιστικά μηχανήματα διαπερνούν τον πυθμένα και αναζητούν το κοίτασμα στα στρώματα των πετρωμάτων κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

Ο φακός του filiatranet κατέγραψε το ερευνητικό σκάφος την στιγμή που βρισκόταν στο θαλάσσιο χώρο της Αγία Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ