ΣΥΡΙΖΑ: Φασίστες μαχαίρωσαν τον μαθητή Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Φασίστες μαχαίρωσαν τον μαθητή Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο

ΣΥΡΙΖΑ: Φασίστες μαχαίρωσαν τον μαθητή Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από ακροδεξιούς υποστηρίζει o ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε η επίθεση εναντίον του μαθητή της Β' Λυκείου έξω από σχολείο του Παλαιού Φαλήρου πριν από μερικές ημέρες.

Για το λόγο αυτό ζητά την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Κάτοικοι της περιοχής επέμεναν από την πρώτη στιγμή ότι ο νεαρός είχε πρόσφατα καταφερθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής και ότι η επίθεση ήταν πράξη αντεκδίκησης από άλλους μαθητές που πρόσκεινται στο εν λόγω κόμμα.

Οπως ανφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα 28 Ιανουαρίοιυ και ενώ οι μαθητές εμπαιναν στο 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, δύο άτομα επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μαθητή της Β΄ Λυκείου, τραυματίζοντάς τον.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Λίγες ημέρες πριν τα ίδια άτομα φέρονται να είχαν προκαλέσει έξω από το χώρο του σχολείου μαθητές με φασιστικά συνθήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 8.15 το πρωί έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, δυο άτομα μαχαίρωσαν στο πρόσωπο έναν μαθητή της Β' Λυκείου λίγο πριν μπει μέσα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τις προηγούμενες μέρες τα ίδια άτομα είχαν προκαλέσει έξω απ το χώρο του σχολείου μαθητές με φασιστικά συνθήματα.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες στην περιοχή μας και της επίθεσης ενός ρακοσυλλέκτη μετανάστη στην Αχιλλέως πριν από 3 μήνες.

Επειδή τα παιδιά μας δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια και επειδή πιστεύουμε πως αξίζει ν απολαμβάνουν την ελευθερία και την ισότητα, καταγγέλλουμε τέτοιες φασιστικές ενέργειες, σα δολοφονικές και καλούμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη και τη Δημοτική αρχή Παλαιού Φαλήρου να ξεσκεπάσει τους ενόχους, να προστατεύσει τους Δημότες και να πάρει τα μέτρα της κατά του φασισμού.

Καλούμε τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε φαινόμενο φασιστικής τρομοκρατικής βίας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην απαραίτητη κοινή αντιφασιστική δράση.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και ελεύθερο κόσμο, χωρίς βία τρομοκρατία και ρατσισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ