Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με τους γερμανούς νεοναζί, λέει το Spiegel - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με τους γερμανούς νεοναζί, λέει το Spiegel

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με τους γερμανούς νεοναζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίκτυο επαφών της Χρυσής Αυγής με τις νεοναζιστικές ομάδες της Γερμανίας, και ιδιαίτερα της Βαυαρίας, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο σημειώνει ότι το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα ετοιμάζει «παράρτημα» στη Νυρεμβέργη, την πόλη των συνεδρίων του Χίτλερ.

Στο δημοσίευμα, όπως έγραψε το iefimerida.gr, αναφέρεται ότι οι αρχές του γερμανικού κρατιδίου παρακολουθούν με ανησυχία τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής η οποία έκανε εκδήλωση-συνέδριο πρόσφατα στην Νυρεμβέργη, εκεί όπου σχεδιάζει να ανοίξει και τοπικό παράρτημα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει στενές επαφές με Γερμανούς νεοναζί στη Βαυαρία και οι υπηρεσίες πληροφοριών του κρατιδίου παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις κινήσεις του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ διαπιστώνουν και τις έντονες αντιδράσεις ομάδων και Ελλήνων μεταναστών της Γερμανίας. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος δήλωσε στο περιοδικό ότι «η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές με Βαυαρούς νεοναζί, ενώ οι επαφές αυτές ενισχύονται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και συναντήσεων σε εκδηλώσεις ακροδεξιών στην Ευρώπη».

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τους νεοναζί έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, συνεχίζει το περιοδικό, και τονίζει ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έκανε συνέδριο στην ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. «Ιστορική» όχι μόνο γιατί εκεί έγιναν οι περίφημες «δίκες της Νυρεμβέργης» όπου καταδικάστηκαν οι ναζί εγκληματίες, αλλά και γιατί σε αυτήν την πόλη ο Χίτλερ έκανε τα συνέδρια και τις παρελάσεις του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του από το 1923 μέχρι το 1938, τα οποία βιντεοσκοπούσε η Λένι Ρίφενσταλ στην προσπάθεια «αποθέωσης» του Γ' Ράιχ.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», η Βαυαρία θεωρείται σήμερα κοιτίδα της επανεμφάνισης του ναζισμού. Εκεί το νεοναζιστικό Εθνικοδημοκρατικό κόμμα έχει μεγάλα ποσοστά ενώ οι αρχές έχουν μικροσκόπιο πάνω από 1.000 νεοναζί οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα βίαιοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ