Οικογένεια ναρκοληπτικών ίσως «κρύβει» τη λύση για τη θεραπεία της πάθησης [βίντεο] - iefimerida.gr

Οικογένεια ναρκοληπτικών ίσως «κρύβει» τη λύση για τη θεραπεία της πάθησης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από μία «ντουζίνα» μέλη της οικογένειας Λόπεζ στη Σεβίλλη πάσχουν από ναρκοληψία, «κρατώντας» ενδεχομένως το γενετικό μυστικό για τη θεραπεία της πάθησης.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η Ζοζεφίνα Μας-Μπάρτολι και ο γιός της Νταβίντ μιλάνε για την οικογενειακή παράδοση στον ύπνο.

Η ναρκοληψία είναι μια χρόνια, νευρολογική συνήθως, πάθηση στην οποία ο ασθενής αισθάνεται ξαφνικά την ανάγκη να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και αν είχε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Η ναρκοληπτική κρίση διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι και μία ή περισσότερες ώρες, κατά τις οποίες ο ασθενής μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς υπνηλίας.

Παράλληλα η ναρκοληψία μπορεί να συνοδεύεται από:
1. καταπληξία (αιφνίδια απώλεια του μυϊκού τόνου) με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται σαν παράλυτο.
2. έντονα όνειρα κατά τη διάρκεια των υπνικών κρίσεων ή κατά το ξύπνημα.
3. γενικευμένη παράλυση μικρής διάρκειας κατά την έναρξη ή τη λήξη του υπνικού επεισοδίου.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα συνεχές αίσθημα κόπωσης στους ασθενείς δυσκολεύοντας σημαντικά την καθημερινότητά τους, ενώ πολλοί μπορεί να παρουσιάσουν και ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ