Τα αιωρούμενα σωματίδια «έπνιξαν» τον αττικό ουρανό -Επικίνδυνη η ατμόσφαιρα - iefimerida.gr

Τα αιωρούμενα σωματίδια «έπνιξαν» τον αττικό ουρανό -Επικίνδυνη η ατμόσφαιρα

Τα αιωρούμενα σωματίδια «έπνιξαν» τον αττικό ουρανό -Επικίνδυνη η ατμόσφαιρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων που εντοπίστηκαν χθες στην ατμόσφαιρα του Αττικού ουρανού οδήγησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να εκδώσει ανακοίνωση – προειδοποίηση για τα για τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές τιμές μετρήσεων αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, όπως ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΚΑ, καθώς και τις ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες για συσσώρευση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον, να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους ελεύθερους από πηγές σωματιδίων. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ